Hastanelik olan vakaların yüzde 80'i aşısız

Hastanelik olan vakaların yüzde 80'i aşısız

Yalova'da ağustos ayında koronavirüs nedeniyle hastanelere başvuran 1222 pozitif vakanın yaklaşık yüzde 80'ini hiç aşı olmayan vatandaşlar oluşturuyor. Kent genelinde kurulan mobil aşı stantları sayesinde Yalova mavi kategoriye girdi.

Koronavirüs aşılamasında bu ay başında 'mavi' kategoriye geçen Yalova'da görevli sağlık personeli, aşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bir taraftan kentte 14 mobil ekiple isteyenlere aşı yapan, diğer taraftan da 30 Aile Sağlığı Merkezi, 2 İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3'ü özel 7 hastanede çalışan yaklaşık 260 sağlıkçı görevlerini sürdürüyor.

2021-08-22-142218.jpg

YALOVA MAVİ KATEGORİDE YER ALIYOR

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, personel sayısı fazla olan işletmelerde, yerinde aşı uygulamasının yanı sıra alışveriş merkezleri ve hareketliliğin yoğun olduğu bölgelere kurulan çadırlarda aşı çalışmalarını yürütüyor. Aşılamada görevli sağlıkçılar, yaşlı, hasta veya engelli vatandaşların ise ayağına gidiyor.

Saat 08.30'da çalışmalarına başlayan aşılamada görevli sağlık personeli, gece yarısına kadar kendilerine başvuran vatandaşlara hizmet veriyor.

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, aşıda görevli sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu mavi kategorideki iller arasına girdiklerinin altını çizdi.

MOBİL AŞILAMA STANTLARI ETKİLİ OLDU"

Yalova'da aşılamanın, vatandaşların yoğun ilgisi ve sağlık çalışanlarının yoğun özverisiyle devam ettiğini anlatan Eray, şöyle konuştu:

"İl genelindeki kamu, özel tüm sağlık tesislerimizde randevulu ya da randevusuz aşılama hizmetimiz bulunmakta. Yine her ilçemizde vatandaşlarımızın aşıya ulaşımını kolaylaştırabilmek adına mobil aşılama stantlarımız bulunmakta. Vatandaşlarımızın ilgisi ve sağlık çalışanlarımızın emeği de aşılama oranlarımıza yansıdı. Sayın Valimiz Muammer Erol'un himayeleri ve destekleriyle ilimiz, aşılama oranlarının iyi olduğu en iyi 10 il arasında ve hızla da yükselmeye devam ediyor. Bu çalışmalarımız ilimiz yüzde 100'e ulaşıncaya kadar devam edecek."

20210822-2-49717169-68113801.jpg

"VAKALARIN YÜZDE 80'Nİ AŞISIZ"

Eray, aşılamanın önemini çok iyi bildiklerini ve salgınla mücadelede korunmanın temel yönteminin aşı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ağustos ayı içerisinde şu ana kadar Yalova ilimizde toplam 1222 pozitif vakamız görüldü. Bunun yaklaşık yüzde 80'i aşısız vatandaşlarımızdan oluşuyor. Diğer kalan yüzde 20'nin ise neredeyse tamamına yakını, aşı takvimini tamamlamamış kişilerden oluşuyor.

Yine hastanelerimizde 2 doz Biontech olmuş ya da 3 doz aşı olmuş herhangi bir vatandaşımız yatarak tedavi görmemekte. Sadece bu örnekler bile aşılanmanın başarısını ve aşının kovid-19 ile mücadeledeki önemini göstermiş durumda.

Bu örnekler ışığında, tüm aşı hak edişi olup da bugüne kadar aşı olmamış vatandaşlarımızı aşılanmaya davet ediyorum. Eğer randevu veya zamanlama ile ilgili bir sıkıntıları olacaksa biz ayaklarına da gitmeye hazırız. Bunun için mobil stantlarımızı kurmuş ve hizmet veriyoruz."

"VATANDAŞLAR HER DOZA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ"

Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan aşı çadırında görevli hemşire Elif Yavuz ise saat 08.30'da başlayan aşı çalışmalarının gece yarısına kadar devam ettiğini aktardı.

İlin mavi kategoride yer almasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yavuz, "Vatandaşlarımız açılan her dozda büyük ilgi gösterdi. Mavi kategoride olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bulaşıcı hastalıklar tarih boyunca aşılama olmadan bitmedi. O yüzden aşılarımızı olalım ki bu salgından kurtulalım. Halen yaşanan ölümler bizi gerçekten üzüyor. Bunun önüne geçebiliriz, lütfen aşımızı olalım." diye konuştu.

20210822-2-49717169-68113802.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN