Sinema, tiyatro, konser, maç kovid-19 PCR testi zorunlu mu? En az 2 gün önce yapılmalı

Sinema, tiyatro, konser, maç kovid-19 PCR testi zorunlu mu? En az 2 gün önce yapılmalı

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren; sinema, tiyatro, konser, spor müsabakası gibi etkinliklere katılmak isteyen aşı olmamış vatandaşlar, en az 48 saat önce yapılmış negatif koronavirüs PCR testi olmaları zorunlu olacak. Kovid-19 testi devlet hastanelerinde ücretsiz yapılabiliyor. İşte, PCR testi zorunluluğu gelen organizasyonlar...

20 Ağustos 2021 Cuma günü yapılan Kabine toplantısında, aşı olmayan vatandaşlar için bazı tedbir kararları alındı. Bilindiği üzere, Türkiye'de isteğe bağlı olarak koronavirüs aşısı yapılıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden salgında vaka sayılarında yeni artış yaşanması üzerine, aşı olmayı tercih etmeyen vatandaşların toplu alanlara girişlerine kısıtlamalar getirildi.

PCR TESTİ TİYATRO, KONSER VE SİNEMALARDA ZORUNLU MU OLDU?

İçişleri Bakanlığı'nın "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan vatandaşlar için sinema, tiyatro, konser, spor organizasyonları gibi etkinliklere katılım için negatif koronavirüs PCR testi zorunlu olacak.

Aşı yaptırmayanlarla ilgili de yeni bir uygulamaya gidileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" ifadelerini kullandı.

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR, KİMLERİ KAPSIYOR?

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema, tiyatro, maç gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmek zorunlu olacak.

Bu çerçevede, işletmeciler ve organizatörlerden etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı, koronavirüsü atlatmış veya en az 48 saat öne yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapması isteniyor.

Genelgeye göre, kişi hastalığı geçirmemiş veya aşı olmamış veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına izin verilmeyecek.

Bilindiği üzere, 13 Ağustos 2021 Cuma günü başlayan 2021-2022 sezonu Süper Lig maçlarına statların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu, tribünlerde yer alacak seyircilerin en 2 günlük negatif PCR testi olmasını şart koştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN