Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazırbulunuşluk sınavı ne zaman, hangi sınıflar girecek?

Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazırbulunuşluk sınavı ne zaman, hangi sınıflar girecek?

Hazır bulunuşluk sınavı zorunlu mu, ınav sonuçları ne zaman? Her eğitim-öğretim sezonunun ilk haftasında düzenlenen hazır bulunuşluk sınavı, ortaokul ve lise öğrencileri için 18-19 Eylül 2021 günlerinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılacak. İşte, hazırbulunuşluk sınavı hakkında bilgiler...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından organize edilen hazır bulunuşluk sınavında öğrencilere Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden sorular yöneltiliyor. Sınav sonuçlarıyla öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıran veriler elde edilecek. Her öğretmenin kazanımları için gerekli öğrenme düzeylerini öğrenci, veli ve altyapı değişkenlerini dikkate alarak belirleyebilecek.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?

Hazır bulunuşluk sınavıyla öğrencilerin eksiklerinin tespit edilmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve öğrencilerin öz güvenlerinin artırılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği hazır bulunuşluk sınavı, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştiriliyor. Öğrencilere; Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik dersler 15'er soru yöneltiliyor.

whatsapp-image-2021-09-18-at-15-38-10.jpeg

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Hazır bulunuşluk sınavı, her eğitim-öğretim yılının ilk haftasında düzenleniyor.

Bu yıl 4, 5, 6, 7, 8. sınıf ortaokul öğrencileri için 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

9, 10, 11, 12. sınıf lise öğrencilerine yönelik Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 18-19 Eylül 2021 günlerinde yapılacak.

8. ve 12. sınıf lise öğrencileri için ayrıca 25-26 Eylül 2021'de Destekleme ve Yetiştirme Kursları uygulaması da olacak.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NEREDE YAPILACAK?

MEB hazır bulunuşluk sınavı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Bu uygulama ile öğrencilerin seviyeleri tespit edilirken, öğretmenlerin eğitim sürecini daha sağlıklı planlaması ve eğitim süreciyle ilgili geri bildirimin daha hızlı alınması sağlanıyor.

HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hazırbulunuşluk uygulaması sonucu ortaya çıkan veriler sonuçların açıklanması ile eş zamanlı bir şekilde öğretmenlerle paylaşılacak. Uygulama tümüyle sona erdikten sonra, EBA üzerinden alınan soru bazlı sonuç analizleri ilgili ders öğretmenlerine ulaştırılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN