2023 yılında ebeveynler kızlarına 'şifalı bal' anlamına gelen bu ismi verdi! En çok konulan erkek isminde zirve değişmedi

2023 yılında ebeveynler kızlarına 'şifalı bal' anlamına gelen bu ismi verdi! En çok konulan erkek isminde zirve değişmedi

Türkiye'nin nüfus artış hızı yavaşlasa da her yıl milyonlarca bebek dünyaya gelmeye devam ediyor. TÜİK, 2023 yılında yeni doğan bebeklere en çok konulan isimleri kamuoyuyla paylaştı. İşte, en çok tercih edilen kız ve erkek bebek isimleri...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre en popüler bebek isimleri belli oldu.

EN ÇOK KONULAN KIZ İSİMLERİ NELER?

Türkiye'de kız çocukları için en çok tercih edilen isimler arasında yer alan 'Zeynep' ismi bu dönem tahtını 'Asel'e kaptırdı. 8 bin 114 bebeğe 'Asel' ismi konuldu.

2022 yılında 8 bin 870 kız bebeğe 'Zeynep' ismi verilirken 2023 yılında 7 bin 614 bebek yine 'Zeynep' ismini aldı.

Medyaradar'da yer alan habere göre, kız bebeklere verilen isimlerde 'Asel' ismi 'Zeynep' ve 'Defne' isimleri takip etti.

EN ÇOK KONULAN ERKEK İSİMLERİ NELER?

Erkek bebeklerde en çok tercih edilen isimlerin zirvesinde 2022 yılında 8 bin 366 bebeğe, 2023 yılında ise 8,332 bebeğe verilen 'Alparslan' ismi yer aldı.

Erkek bebeklerde ise 'Yusuf' ismi 5 bin 538 defa 'Göktuğ' ismi de 5 bin 361 defa tercih edilen diğer isimler arasında yer aldı.

EN POPÜLER KIZ BEBEK İSİMLERİ

en-populer-kiz-isimleri-nedir.jpg

EN POPÜLER ERKEK BEBEK İSİMLERİ

en-populer-erkek-isimleri-nedir.jpg

ASEL İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

2023 yılında kız bebeklerde en çok tercih edilen Asel ismi; bal, şifa veren bal, huzur, muhabbet, sevgi anlamlarına geliyor. Asel ismi genellikle kız çocuklarına verilir ve huzurlu, sevgi dolu ve şifa verici bir kişiliği temsil eder.

ALPARSLAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

2023 yılında erkek bebeklerde en çok tercih edilen Alparslan ismi; yiğit, cesur ve yürekli kimse anlamlarına geliyor.

Öte yandan Alparslan ismi; Büyük Selçuklu Hükümdarı'dır, Afyon şehrinin Haydarlı bucağına bağlı yerleşim yerinin adıdır, Kastamonu şehrinin merkez ilçesine bağlı bir yerleşim yerinin adıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN