25 yıl evli kalan kadınlar dikkat! Emeklilik hakkı için teklif hazırlandı! İşte emeklilikte son gelişmeler…

25 yıl evli kalan kadınlar dikkat! Emeklilik hakkı için teklif hazırlandı! İşte emeklilikte son gelişmeler…

25 yıllık evliliğini tamamlayanlara emeklilik hakkı için düğmeye basıldı. CHP ile Mahmut Tanal evliliklerinde 25 yılı dolduran ve çalışmayan kadınlar için emeklilik hakkı tanınması amacıyla hazırlanan kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. İşte emeklilikte son gelişmeler…

Uzun süredir tartışılan ev hanımlarına emeklilik hakkı için çalışmalar devam ediyor. 25 yıllık evlilik sürecini tamamlayan kadınlar için emeklilik hakkı sağlanması amacıyla hazırlanan kanun teklifi meclise sunuldu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan teklif ile birlikte ev hanımlarının da yüzü güldü. İşte emeklilikte son gelişmeler…

25 YILI TAMAMLAYANA EMEKLİLİK HAKKI

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin gerekçesinde, sosyal devlet vurgusu yapan Mahmut Tanal, sosyal devlet anlayışına göre devletin ekonomik ve sosyal yaşama müdahale etme yoluyla toplumdaki sınıf çatışmalarını yumuşatarak ulusal bütünleşmeyi sağlamasını hedeflediğini söyledi.

emeklilik.jpg

Sosyal devlet anlayışında önceliğin toplumun güçsüz kesimlerine verilmesi gerektiğini belirtirken herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşaması gerektiğini belirten Tanal, anayasanın “Sosyal Güvenlik Hakkı” başlıklı 60. maddesinin, “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmünü işaret etti.

para-almak-2.jpg​​​​​​​

Kadınların çocukların bakımını üstlenmesi sebebiyle çalışma hayatından mahrum kaldığını işaret eder Tanal, “Toplumsal gerçeklerin farkına vararak bu durumların meydana getirdiği olumsuz etkilerin en aza indirilmesi hususunda birtakım düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bu itibarla, çeşitli sebeplerle iş hayatına katılamayan ev kadınlarının ileri yaşamlarının güvence altına alınmasının devletin bir görevi olduğu kabul edilmeli ve evlilikte 25 yılı dolduran ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınmalıdır” sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN