3 ay ertelendi, şimdi toplu gönderiliyor: Depremzedelere binlerce liralık elektrik faturası

3 ay ertelendi, şimdi toplu gönderiliyor: Depremzedelere binlerce liralık elektrik faturası

Elektrik dağıtım şirketleri, depremin ardından üç ay boyunca ertelenen elektrik faturalarını, sürenin dolmasıyla birlikte toplu olarak göndermeye başladı. Hataylı bir depremzede, istenen miktarın, normalin çok üstünde olduğunu vurgulayarak "3 Şubat ile 5 Haziran arasında gelen elektrik faturam 7 bin 712 TL bedelinde. Depremden önce zaten aylık 500 veya 600 TL fatura ödüyordum. En fazla 700 TL civarında ödedim. 3 ayı toplasanız bile o kadar etmiyor. Hepimiz bu faturalara itiraz edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinin ardından günlerce elektriksiz bırakılan depremzedelere binlerce liralık elektrik faturası gönderilmeye başlandı.

Depremden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen kentlerde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının 3 ay boyunca ertelendiği açıklanmıştı. Ancak haziran ayının gelmesiyle beraber Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ, Hatay’da yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. Evlerine gelen toplu elektrik faturaları ise depremzedelerde şok etkisi yarattı.

'ELEKTRİK YOKKEN SAYAÇLAR İŞLEDİ Mİ BİLMİYORUZ'

halktv.com.tr'de yer alan habere göre; toplu fatura gelen yurttaşlardan biri de Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde yaşan Mahmut Günay. 7 bin 712 TL gelen elektrik faturasına isyan eden Günay, "Bizim mahallemizde deprem anında yıkım az oldu ama binalar çok hasar aldı. Depremden sonra ilk birkaç hafta evlere giremedik ve elektrik yoktu zaten. Elektriklerin olmadığı dönemde sayaçlar işledi mi bilmiyoruz.

'3 AYI TOPLASANIZ BİLE 7 BİN ETMİYOR'

O dönemde jeneratör vasıtasıyla mahallede yaklaşık 30 ailenin hem ısınmasını sağladık hem telefonlarını şarj ettik. Mahalleye elektrik geldikten sonra evlerine giremeyen kişilere yardımcı olmak için elektrik ilettik. Şu anda evlerimize elektrik faturaları geldi. 3 Şubat ile 5 Haziran arasında gelen elektrik faturam 7 bin 712 TL bedelinde. Depremden önce zaten aylık 500 veya 600 TL fatura ödüyordum. En fazla 700 TL civarında ödedim. 3 ayı toplasanız bile o kadar etmiyor. Mahallede herkes şu anda tepkili ve bu faturalara itiraz edeceğiz" dedi.

1-010.jpg

Hatay’da başka depremzedelere de 7 bin 315 TL, 5 bin 458 TL ve 6 bin 629 TL’lik elektrik faturalarının gönderildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN