30 bin dolar maaş alıyorlar! Türkiye'de öğrenip yurt dışında çalışıyorlar: Cumhurbaşkanlığında görev yapan bile var

30 bin dolar maaş alıyorlar! Türkiye'de öğrenip yurt dışında çalışıyorlar: Cumhurbaşkanlığında görev yapan bile var

Artan enflasyonla geçi sıkıntısı artarken milyonlarca vatandaş yeni meslek arayışında. O mesleği bilenler yaşadı! 30 bin dolar maaş alıyorlar! Eğitimlerini Türkiye'de alıp yurt dışında çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığında görev yapan bile var...

Küresel enflasyon tüm dünyayı etkilerken milyonlarca vatandaş daha iyi para kazanacağı meslek arayışında. Daha çok kazanmak için yurt dışına gitmek isteyenler ne yapabileceğini düşünüyor. Günümüzde iyi bir aşçı yurt dışında 30 bin dolar maaş alıyor.

‘30 BİN DOLARDAN AŞAĞI PARA ALMAZ’

AW210718_02

Bolu'nun Mengen ilçesi, aşçı yetiştirme konusunda dünya çapında bir üne sahip. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu, aşçılık alanında eğitim vererek birçok öğrenciyi yetiştiriyor. Müdür Doç. Dr. Osman Çavuş, Mengen'de yetişen aşçıların çoğunun yurt dışında çalıştığını belirterek “Bizim öğrencilerimizin çoğu özellikle yurt dışında görev yapıyor. Bugünün şartlarıyla iyi bir şef, iyi bir aşçı 30 bin dolardan aşağı para almaz” dedi.

MENGEN AŞÇILARI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA

Mengen ilçesi, Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar birçok ünlü aşçıyı yetiştirmiş bir merkezdir. BAİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu mezunları, Cumhurbaşkanlığı, büyük elçilikler, saraylar ve lüks oteller gibi prestijli yerlerde çalışıyor. Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Japonya, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde en iyi otellerde görev yapan Mengenli aşçılar, uluslararası alanda kendilerini kanıtlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN