Şişmek dolar için rakam verdi: Dalgalanmalar göreceğiz ama...

Şişmek dolar için rakam verdi: Dalgalanmalar göreceğiz ama...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ‘dolar yükselir mi?’ sorusuna yanıt verdi. Şimşek, doların uzun vadede dalgalanacağını ancak 40’a yükselmesini beklemediklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında milletvekillerinin ekonomiye dair sorularını yanıtladı. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, üyelerin ‘dolar yükselir mi?’ sorusuna ‘bırakırsak düşer’ yanıtı veren Şimşek, dolarda uzun vadede dalgalanma olacağını ama 40’a yükselmesini beklemediklerini ifade etti.

'ENFLASYON 1 SENEYE KADAR DAHA AŞAĞI İNER'

Enflasyonun tek haneye düşürmenin hedefleri olduğunu belirten Şimşek verilerin olumlu olduğunu söyledi. Enflasyonun bir seneye kadar daha da aşağı ineceğine dikkat çeken Şimşek, yılsonu rakamlarının yüksek çıkabileceğini ama bu durumun kimseyi yanıltmaması gerektiğinin altına çizerek enflasyonda düşüşün Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedileceğini belirtti.

'HER YERİ SIKIYORUZ'

Bakan Şimşek, MKYK toplantısında, tasarruf tedbirlerini de kapsamlı bir şekilde anlattı ve “Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

DOLAR İÇİN RAKAM VERDİ

Şimşek, üyelerin “dolar yükselir mi?“ sorularına, "Şu anda bırakırsak düşecek. Biz Merkez Bankası ile alım yapıyoruz o yüzden düşmüyor." dedi. Doları uzun vadede dalgalanmaya bırakacaklarını belirten Şimşek "Biraz daha artacağını öngörüyoruz ama 40 TL gibi sıçramalar olmayacak" ifadelerini kullandı.

Ülkeye son 1,5 ayda 54 milyar dolar girdiğini açıklayan Şimşek, ülkeye doğrudan yatırım yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN