30 milyon TL'lik bağış yapıp depremzedeye 25 bin liralık doğal gaz faturası kestiler

30 milyon TL'lik bağış yapıp depremzedeye 25 bin liralık doğal gaz faturası kestiler

Depremin vurduğu illerden olan Adıyaman'da Vakkas Özer ve abisi Murat Özer'in işlettiği kafe için özel bir firmaya ait doğal gaz dağıtım şirketi tarafından 25 bin liralık doğal gaz faturası tahsil edildi. Özer, moloz yığınına dönen işletmesine kesilen fatura için, "Bu durumda kimin aklına otomatik ödeme iptali gelir, bu insanlığa sığmaz" dedi.

GÜLCAN ASLAN | KARAR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremde 11 il adeta moloz yığınına döndü. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da yardım seferberliği sürmeye devam ediyor.

Yardımların devam ettiği deprem bölgelerinde Adıyaman'da bir doğal gaz dağıtım şirketi tarafından depremzede Vakkas Özer ve abisi Murat Özer'den yıkılan işyerine 25 bin liralık doğal gaz faturası tahsis etti. Firmanın sahibi Türkiye Tek Yürek kampanyasına yaptığı 30 milyon TL'lik bağışla dikkat çekmişti

whatsapp-image-2023-02-17-at-14-24-47.jpeg

'KİMİN AKLINA GELİR OTOMATİK ÖDEME İPTALİ GELİR'

Yıkılan işletmenin resmi sahibinin abisi Murat Özer olduğunu ve yurt dışında yaşadığını belirten Vakkas Özer, vekaleti kendisinde olan işletmenin 25 bin liralık doğal gaz faturasının otomatik olarak abisi Murat Özer'in hesabından çekildiğini söyledi.

akmercan12.jpg

Adıyaman Gölbaşı'nda iş yerlerinin yıkıldığını ifade eden Vakkas Özer, bölgede insanlık dışı şartlar altında kaldıklarını ve buna rağmen yıkılan işyerinin 25 bin liralık faturasının 13 Şubat tarihinde doğal gaz dağıtım şirketi tarafından çekildiğini söyledi.

'BU HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR?'

Yaşanılan felaket sonrasında otomatik fatura talimatının kimsenin aklına gelemeyeceğini ifade eden Özer "13 milyonluk vatandaş gibi bizde insanlık dramı içerisindeydik. Biz bunları yaşarken firmanın artık olmayan işletmemiz için 25 bin liralık doğal gaz tahsisi yaptı. Bu süreçte otomatik ödeme talimatı kimin aklına gelebilir ki, hesaplara girip otomatik ödeme talimatlarını kapatmak nasıl aklıma gelebilir, bu hangi insanlığa sığar? Ben faturaların durdurulabileceğini düşünüyordum" dedi.

'HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI'

Deprem sonrasında hiç bir şeylerinin kalmadığını söyleyen Özer, "Dükkanlarımız yıkıldı, stoklarımız bitti. Biz hayatını idame ettiren normal gelirli bir aileyken şimdi yoksullaştık. Hiçbir şeyimiz kalmadı" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-02-17-saat-16-28-05-copy.jpg

Konunun muhataplarıyla hiç bir şekilde iletişim sağlayamadığını kaydeden Özer, "İlgili kurumu defalarca aradım. Bekleyen kişiler arasında 1. sıraya gelirken hat düşüyor. Onlarla iletişime geçemedim firmanın bayisi olan Adıyaman'da bu mağazaları aradığımızda da oradan kimse karşımıza çıkmıyor. Oradaki insanlar da vefat etmiş olabilir." dedi.

Özer, ilgili firmanın merkezini aradığında ise yine aynı şekilde karşısında muhatap olacak birilerini bulamadığını ifade etti.

Faturanın kesildiği bankayı da aradığını belirten Özer bankanın, "Bizimle kurum herhangi bir şekilde iletişime geçmediği için tahsil etmekle yükümlüyüz." açıklaması yaptıklarını söyledi.

Doğal gaz dağıtım şirketi Twitter hesabından 9 Şubat 2023 tarihinde otomatik ödeme talimatları için şu paylaşımda bulunmuş:

whatsapp-gorsel-2023-02-17-saat-16-28-18-copy.jpg

Paylaşımın altında ise otomatik talimatla kesilen faturaları gönderildi. Firma yetkililerinden ise henüz bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN