30 şehre 1,5 yıl içinde Çamlıca Kulesi dikilecek! Kocaeli, Bursa, Tekirdağ'da başladı

30 şehre 1,5 yıl içinde Çamlıca Kulesi dikilecek! Kocaeli, Bursa, Tekirdağ'da başladı

PTT, Türkiye genelinde 30 kentte yeni kuleler inşa edecek. Bu proje, İstanbul'daki Çamlıca Kulesi'nin başarısının ardından, yayın altyapısını güçlendirmeyi ve daha sağlıklı bir yayın ortamı yaratmayı hedefliyor. İşte detaylar...

Üsküdar'da yer alan ve İstanbul'un en yüksek yapısı olma özelliğini taşıyan Çamlıca Kulesi, Türkiye genelinde benzer projeler için ilham kaynağı oldu.

PTT Kule ve Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalarla, ülkenin dört bir yanına yayılacak yeni kuleler inşa edilecek.

Bu geniş çaplı proje, mevcut yayın altyapısını güçlendirerek, izleyicilere kesintisiz ve yüksek kaliteli yayın deneyimi sunmayı amaçlıyor.

YAYIN İLETİMİNE YENİ DÖNEM

Sabah'ta yer alan habere göre, PTT Kule ve Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Erdoğan, projenin detaylarını paylaştı.

İbrahim Erdoğan, Çanakkale'deki boğaz manzaralı kule örneğini vererek, bu tip yapıların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Özellikle İstanbul'daki yayınların daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla Çamlıca Kulesi'nin yedeklenmesi ve Büyükada'da yeni bir kule inşa edilmesi gibi adımlar atıldı.

İbrahim Erdoğan, Büyükada'daki kule projesinin tamamlandığı da dile getirdi.

30 BÜYÜKŞEHİRDE KULE SEFERBERLİĞİ

İbrahim Erdoğan, sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacaklarını kaydetti.

Şu an için Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ'da da kule inşa çalışmalarının devam ettiğini dile getiren İbrahim Erdoğan, projenin en önemli hedeflerinden birinin 30 büyükşehirde kuleler inşa etmek ve tüm yayınları bu kulelerde birleştirmek olduğunu açıkladı.

Bu sayede, yayın kalitesi ve erişimi ülke genelinde standart bir seviyeye ulaşacak. Projenin tamamlanması için 1,5 yıllık bir zaman dilimi belirlendiği ve çalışmaların bu süre zarfında bitirilmesinin planlandığı da İbrahim Erdoğan'ın verdiği bilgiler arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN