30'dan fazla ilde kar alarmı! İşte 10 Ocak'ta tatil olan iller... İstanbul'da okullar tatil mi? Açıklama az önce geldi

30'dan fazla ilde kar alarmı! İşte 10 Ocak'ta tatil olan iller... İstanbul'da okullar tatil mi? Açıklama az önce geldi

Yoğun kar yağışının ardından öğrencilere tatil müjdesi geldi. Eğitime bugün itibariyle bir günlük ara verildi. Okula giden öğrenciler kapıdan dönecek. Az önce yapılan açıklamayla beraber 30'dan fazla ilde kar alarmı verildi. Peki, İstanbul'da okullar tatil mi? İşte 10 Ocak'ta tatil olan iller...

Türkiye genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen bölgelerin sayısı artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kar uyarısı sonrasında, özellikle Trakya bölgesinde bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Bugün itibarıyla, 30'dan fazla ilde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

ÖĞRENCİLER KAPIDAN DÖNECEK

Edirne'nin Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz'ın başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmesi kararı aldı. Bu ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları ve kreşler 10 Ocak 2024 Çarşamba günü tatil edildi. Ayrıca, hamile kadınlar ve engelli vatandaşlar için de 1 gün idari izin verildi.

Uzunköprü ilçesinde de yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

0x0-canakkalede-okullar-tatil-mi-14-mart-pazartesi-okullar-tatil-olacak-mi-canakkale-valiliginden-kar-tatili-acikl-1647078321650-1.webp

TEKİRDAĞ'IN 5 İLÇESİNDE TATİL

Tekirdağ'da ise Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Şarköy ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

ÇANAKKALE'DE EĞİTİME ARA

Çanakkale genelinde ise beklenen kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Valilik, köy okullarında da eğitime 1 gün ara verileceğini açıkladı. İl genelinde hamile ve engelli personeller de 1 gün idari izinli sayılacak.

0x0-kar-tatili-olan-iller-hangileri-10-subat-hangi-illerde-okullar-tatil-valilik-meb-kar-tatili-aciklamalari-1581252706273.webp

GÜN İÇİNDE BAŞKA TATİL KARARLARI DA BEKLENİYOR

Yoğun kar yağışının etkili olduğu diğer illerde de benzer kararların alınabileceği ve yeni kar tatili haberlerinin gelmesi bekleniyor. En çok merak edilen konuların başında ise 18 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da eğitime ara verilip verilmeyeceği. Uzmanlar kar yağışının İstanbul'u pas geçeceğini ve bu nedenle kentte eğitme ara verilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Uzmanlar, cuma havanın daha da soğuyacağını, o gün eğer yoğun bir yağış olursa okulların tatil edilebileceği görüşünde birleşiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN