Düzensiz göçle mücadele kapsamında Türkiye genelinde yürütülen operasyonlar sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde son bir haftada gerçekleştirilen çalışmalarda 393 düzensiz göçmenin yakalandığını, organizatörlerden 22'sinin tutuklandığını açıkladı.
Yerlikaya, düzensiz göçe yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde son bir haftadır yürütülen çalışmaları, sosyal medya hesabından paylaştı.
Buna göre; 36 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen operasyonlarda, 102 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 393 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerden 22'si çıkarıldıkları hakimlikler tarafından tutuklandı, diğerlerinin ise işlemleri devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin ise sınır dışı edilmesine yönelik işlem başlatıldı.
36 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik son 1 haftadır düzenlenen operasyonlarımızda;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 3, 2025
????102 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü ve
????393 düzensiz göçmen yakalandı.
❗️Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerden 22’si TUTUKLANDI. Diğerlerinin işlemleri… pic.twitter.com/m5wdu619cE
