440 metrelik tiramisu ile dünya rekoru kırıldı

440 metrelik tiramisu ile dünya rekoru kırıldı

İtalyan mutfak kültürünün simgelerinden tiramisu, Londra’da düzenlenen devasa bir organizasyonla yeni bir dünya rekoruna imza attı. 100 İtalyan şefin bir araya gelerek hazırladığı 440,6 metre uzunluğundaki dev tatlı, Milano’da kırılan bir önceki rekoru geride bırakarak Guinness tescili aldı.

İngiltere’nin başkenti Londra, geçtiğimiz hafta sonu alışılmışın dışında bir mutfak mücadelesine ev sahipliği yaptı. İtalya’nın en seçkin 100 şefi, bir önceki 273,5 metrelik rekoru kırmak ve unvanı yeniden kendi ekiplerine kazandırmak amacıyla kolları sıvadı. Canlı performansla hazırlanan ve metrelerce uzanan platformlarda birleştirilen dev tiramisu, 440,6 metrelik final uzunluğuyla "Dünyanın En Uzun Tiramisusu" ilan edildi.

RAKAMLARLA LEZZET MÜHENDİSLİĞİ

BBC’de yer alan habere göre rekor denemesi, sadece hız değil, aynı zamanda muazzam bir lojistik ve malzeme yönetimi gerektirdi. Dev tatlının inşasında kullanılan malzemeler dudak uçuklattı:

50.000 adet kedi dili bisküvi,

3.000’den fazla taze yumurta,

Rekor tescili için zorunlu olan 15 cm genişlik ve 8 cm yükseklik standartları.

UNVANIN SAHİBİ: "TUTKU EN ÖNEMLİ MALZEME"

Rekor denemesinin mimarı Mirko Ricci, bu unvana yabancı değil. 2017 yılında İtalya’da rekoru elinde tutan Ricci, 2019’da başka bir ekibe kaptırdığı unvanı Londra’da geri almanın gururunu yaşadı. Tiramisuyu "İtalya’nın dünyaya ihraç ettiği en zarif lezzet" olarak tanımlayan Ricci’ye, Şef Carmelo Carnevale de eşlik etti. Carnevale, mükemmel bir tiramisunun sırrını; "Yüksek kaliteli kahve, kıvamlı bir krema ve tarifte yer alması gereken bolca tutku" olarak özetledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN