450 milyon TL ciro yaparak zirveyi görmüştü. 70 şubesi olan dev şirket iflas etti! 250 çalışan işsiz kalacak

450 milyon TL ciro yaparak zirveyi görmüştü. 70 şubesi olan dev şirket iflas etti! 250 çalışan işsiz kalacak

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya'dan peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak geçen yıl 10,2 milyon Euro ciro yapan Mainz merkezli Terra Cleaner şirketi iflas başvurusu yaptı. 70 şubesi olan dev şirkette 250 kişinin işsiz kalması bekleniyor. İşte detaylar...

Almanya'dan gelen son iflas haberi piyasaları altüst etti. Almanya merkezli Terra Cleaner, 70 şubesi ve 250 çalışanıyla iflas etti. 2024’te 10,2 milyon Euro (Yaklaşık 450 milyon) ciro yapan şirket, tren istasyonları ve alışveriş merkezlerinde temizlik hizmeti sunuyordu.

Terra Cleaner, iflas başvurusuyla gündeme geldi. Tren istasyonları ve alışveriş merkezlerinin sıhhi tesisat temizliğinde uzmanlaşan şirket, 70 şubesi ve 250 çalışanıyla sektörde önemli bir oyuncuydu.

yeni-proje-2025-04-23t114610-635.jpg

GEÇEN YIL 450 MİLYON TL CİRO YAPMIŞTI

2024 yılında 10,2 milyon Euro ciro elde eden firma, ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler nedeniyle ayakta kalamadı. Rheinland-Pfalz eyaletinin yerel mahkemesi, hafta başında iflas kararını onayladı.

İflas sürecini yönetmek üzere Brinkmann & Partner hukuk firması görevlendirildi. Firma, Terra Cleaner’ın faaliyetlerini sürdürebilmesi için yeni yatırımcı arayışına başladı. Alışveriş merkezlerinde görev yapan temizlik çalışanlarının işlerine devam edeceği, maaşlarının ise Haziran 2025’e kadar güvence altında olduğu açıklandı. Ancak şirketin geleceği, yatırımcı bulunup bulunmamasına bağlı.

70 ŞUBESİ BULUNAN DEV ŞİRKET İFLAS ETTİ!

Terra Cleaner, Almanya’nın sanitasyon sektöründe yenilikçi çözümleriyle tanınıyordu. Çevre dostu temizlik ürünleri ve modern ekipmanlarıyla dikkat çeken firma, pandemi sonrası artan hijyen taleplerine yanıt vermişti.

Ancak, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve tedarik zinciri sorunları, şirketin mali yapısını derinden sarstı. İflas, Almanya’da son dönemde artan şirket kapanışlarının bir örneği olarak görülüyor.

yeni-proje-2025-04-23t114627-036.jpg

Ekonomik uzmanlar, Terra Cleaner’ın iflasının sektöre etkilerinin sınırlı olacağını, ancak küçük ölçekli taşeron firmalar için risk oluşturabileceğini belirtiyor. Şirketin şubelerinin kapanması durumunda, yerel istihdamda da daralma yaşanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN