6 yaşında evlendirme davasında flaş karar! Yeniden yargılanacaklar

6 yaşında evlendirme davasında flaş karar! Yeniden yargılanacaklar

6 yaşındaki çocuğun evlendirilme davasından sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel’in 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Karar istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Sanıklar yeniden yargılanacak.

6 yaşındayken evlendirildiği ve istismara mazur bırakıldığını iddia edilen H.K.G'nin davasında, istinaf mahkemesi tarafından karar bozuldu. Sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel, Fatıma Gümüşel Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacaklar.

KARAR NEDEN BOZULDU?

Kadir İstekli'nin 2004- 2013 yılları arasında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" 2020 yılı için ise "Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı" suçlarından ayrı ayrı ayrı ayrı cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Mağdurun annesi Fatma Gümüşel ve babası Yusuf Ziya Gümüşel'e verilen cezaların, anne ve baba olmalarından dolayı yasa gereğinde artırılması gerektiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

6 yaşında H.K.G.’nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma ilk duruşma 30 Ocak'ta yapıldı ve yayın yasağı ile gizlilik kararı verildi. İkinci duruşmada Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda mağdurun ruh sağlığının bozulduğu belirtildi ve sanıkların cezalandırılması talep edildi. 23 Ekim 2023 tarihinde verilen kararda sanıklar Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel’in 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Kararın ardından mağdur H.K.G.’nin avukatı, sanıkların avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı ile Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşıdı.

Davaya konu olan olay tepki çekmiş ve çocuk istismarı ve erken yaşta evlilik gibi konularda farkındalık yaratmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN