6 yıl önce denemek için tarlasına ekti... Şimdi siparişlere yetişemiyor! 6 yıldır o kadar güzel kazanıyor ki...

6 yıl önce denemek için tarlasına ekti... Şimdi siparişlere yetişemiyor! 6 yıldır o kadar güzel kazanıyor ki...

Tarlasına 6 yıl önce deneme amaçlı diktiği o tohumla hayatı değişti. 63 yaşındaki Dursun Tekin, bu işten artık milyonlar kazanıyor. Denemek amaçlı diktiği bu besin sayesinde zengin oldu. Şimdi siparişlere yetişemiyor! 6 yıldır o kadar güzel kazanıyor ki komşuları bile kıskanıyor.

6 sene önce deneme amaçlı tarlasına karnabahar dikimi yapan 63 yaşındaki Dursun Tekin hayatının en doğru kararını verdi. Tekin, artık siparişlere bile yetişemiyor. 6 yıldır ektiği karnabahırın meyvelerini yiyor. 6 yıldır o kadar güzel kazanıyor ki... Duyanların ağzı açık kaldı!

6 YIL ÖNCE TARLASINA EKTİ... ARTIK SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Malatya'nın Sarende ilçesinde çiftçilik yapan 63 yaşındaki Dursun Tekin, 6 yıl önce deneme amaçlı karnabahar dikmeye başladı. İşleri büyüten Tekin, artık bu işin ehli oldu.

Uzun zamandan beri bu işten geçimini sağlayan Tekin, artık siparişlere bile yetişemiyor. Karnabaharlarını serasında organik bir şekilde üreten Tekin'in gelecekteki hedefi işini daha da büyütmek.

6-yil-once-denemek-icin-tarlasina-ekti-simdi-siparislere-yetisemiyor-6-yildir-o-kadar-guzel-kazaniyor-ki-1.jpg

6 YILDIR BU İŞTEN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

6 yıl önce denemek için aldığı karnabahar tohumlarını tarlasına ektiğini belirten Tekin, "Altı yıl önce seraların kenarına kendim için karnabahar diktim. Vatandaşlardan talepler gelmeye başlayınca ilk etapta 500 kök dikim yaptım. Daha sonra bu sayı üç binlere ulaştı. Hedefim 10 bin kök yetiştirmek. Darendeli genelde karnabaharı haşlıyor, fırında tavukla ya da sarımsaklı yoğurt ile tüketiliyor." dedi.

6-yil-once-denemek-icin-tarlasina-ekti-simdi-siparislere-yetisemiyor-6-yildir-o-kadar-guzel-kazaniyor-ki.jpg

Tanesini 20 TL'den sattıklarını söyleyen Tekin, "Yıllardır seralarda yetiştirdiğim sebzelerle geçim sağlıyorum. İlk domates ve salatalık yetiştirerek bu işe başladım. Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor. Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik. Vatandaşlar organik ve pazarlardan daha ucuz olduğu için bizleri tercih ediyor. Bu durum bizi mutlu ediyor ve daha fazla ürün yetiştirmeye teşvik ediyor." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN