81 ilde yaşayan üniversiteliler dikkat! YÖK'ten flaş yüz yüze eğitim kararı: Karar için tarih belli oldu

81 ilde yaşayan üniversiteliler dikkat! YÖK'ten flaş yüz yüze eğitim kararı: Karar için tarih belli oldu

Yaşanan deprem felaketinin ardından üniversitede eğitimlere bir süre durduruldu. Online olarak devam eden eğitimler için yüz yüze sinyalleri verildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, Başkan Erdoğan'ın talimatı ile Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilebileceğinin altını çizdi. İşte üniversiteleri ilgilendiren o açıklamalar…

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 11 şehir enkaza dönerken eğitimde sekteye uğradı. Üniversite öğrencilerine mağdur edilmemesi adına yüz yüze eğitime geçirmesi planlanırken YÖK’ten önemli bir adım geldi. Eğitim ve öğretimin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için yüz yüze eğitimler beklenirken YÖK Başkanı Erol Özvar, Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilebilecek bir çalışma hazırladıklarının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi durumunda üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitimi geçiş yapacak. İşte üniversiteleri ilgilendiren o açıklamalar…

GÖZLER NİSAN AYINA ÇEVRİLDİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki İki büyük deprem geride büyük hasarlar bıraktı. Neredeyse 11 şehir yok olurken üniversitelerde eğitime bir süre ara verildi. Depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesi ile birlikte eğitimlere de online olarak devam edilme kararı alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" dedi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından alınan kararlar şu şekildedir:

universite-egitimi.jpg

ÜNİVERSİTELER EŞLEŞTİRİLDİ

Asrın felaketi ile birlikte bölgelerde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. OHAL kapsamında üniversitelerde alınan kararlar dikkat çekerken sorunların çözümü için üniversitelerin eşleştirilmesine karar verildi. Akademik ve idari görevlendirme yapılması ile birlikte üniversitelerde de bilişim desteği sağlandı.


KAYIT DONDURMA HAKKI

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan tüm öğrencilere kayıt dondurma hakkı tanındı. Öğrenciler istekleri doğrultusunda bahar dönemindeki kayıtlarını dondurma hakkını elde etti.

ÖZEL ÖĞRENCİLİK TANINDI

Deprem felaketinden etkilenen şehirlerdeki üniversitelerde veya 1 derece yakınları bu şehirlerde bulunan diğer illerde üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler de üniversitelerde özel öğrenci olarak eğitim alabilecek. Bu kapsamda öğrenciler gittikleri şehirlerde misafir öğrenci olarak derslere girebilecek.

universite-anfi.jpg

ÜCRETLERDEN MUAFİYET

Ailesinin veya kendisinin OHAL ilan edilen illerde ikamet etmesi ve devlet kurumunda eğitim alması durumunda öğrencilerden katkı bayılmayacak. OHAL ilan edilen şehirlerdeki devlet Yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücretinden muaf tutuldu.

SINAVA GİREBİLECEKLER

6 Şubat ve sonrasında 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemine ait final, bütünleme, mazeret tek ders gibi sınavlara katılamayan öğrenciler için de önemli bir adım atıldı. Lisansüstü programlarda yeterlilik veya test sınavı olduğu halde sınavlara katılım gösteremeyen öğrenciler için de YÖK tarafından ileri bir tarihe ertelenen sınavlara katılım sağlayabilecek.

universiteler.jpg

ÖDEME KOLAYLIĞI

OHAL kapsamında yer alan şehirlerde birinci derece yakını vefat eden veya birinci derece yakınlarının ikamet ettiği konutların yıkılması ya da hasar görmesi durumunda öğrenciler ödenmemiş bahar dönemindeki taksit ödemelerine güz dönemi ne kadar erteleyebilecek. Öğrencilere eğitim öğretim ücretleri, burs ve barınma ihtiyaçları gibi konularda kolaylık sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN