Kadıköy'ün 88 yıllık 'kültürel miras'ı tahliye ediliyor

Kadıköy'ün 88 yıllık 'kültürel miras'ı tahliye ediliyor

İstanbul Kadıköy’de bulunan Halk Eğitim Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından tahliye kararı ile boşaltılacak. 1935 yılında yapılan bina, yaklaşık 6 ay yapılacak güçlendirme çalışmalarının ardından tekrar kullanıma açılacak.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından İstanbul’da deprem korkusu nedeniyle birçok binada inceleme başlatıldı. Bunlardan biri ise 88 yıl önce yapılan ve ‘Halk Sarayı’ olarak da adlandırılan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi binası.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran Kadıköy Halk Eğitim Merkezi yetkilileri binanın riskli olduğunu açıkladı.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

Gazete Kadıköy’ün haberine göre; binanın risk taşıdığını ve tahliye edileceğini belirten kurum müdürü Hülya Narsap, “A ve B bloktan oluşan, toplam 7 bin metrekarelik alanı kapsayan binamızı bu ay sonuna dek boşaltacağız. Güçlendirme yapılacak. En iyi ihtimalle 3-4 ya da 6 ay sonra geri döneceğiz. Bu süreçte faaliyetlerimiz ve kurslarımızı Kızıltoprak’taki İbrahim Öktem İlkokulu ve Feneryolu Halk Eğitim binasında devam ettireceğiz” dedi.

Son depremlerin ardından yaşadıkları korkulardan sonra böyle bir karar aldıklarını belirten Narsap, “Kimseyi mağdur etmeden, binamız yenilenecek ve tekrar geri döneceğiz” şeklinde konuştu.

sa.jpg

BİNA ESKİDEN HALK EVİ OLARAK KULLANILIYORDU

88 yıl önce yapılan bir yarışma sonucunda, birinciliği kazanan Yüksek Mimar Rüknettin Güney’e yaptırılan bina, ‘kültürel miras’ niteliği taşıyor.

Bina, yapıldığı tarihte Türkiye’deki en gösterişli yapı olması nedeniyle ‘Halk Sarayı’ olarak nitelendirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN