ABD Türkiye’nin rengini kırmızıya boyadı! Herkes fellik fellik kaçıyor! “Acil önlem” alınmazsa Türkiye’nin sonu olacak!

ABD Türkiye’nin rengini kırmızıya boyadı! Herkes fellik fellik kaçıyor! “Acil önlem” alınmazsa Türkiye’nin sonu olacak!

ABD'nin gözü Türkiye'nin üzerinde. Son yıllarda artış gösteren vakalar dikkat çekerken Türkiye'de yüksek riskli ülkeler arasında adını yazdırdı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Türkiye'yi uyardı. Bu gidişle sonu olacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de son bir sene içerisinde artış gösteren kuduz vakaları Amerika'yı da harekete geçirdi. Vakalarda görünen artışlar paniğe neden olurken, ABD'den gelen son uyarı korku ve paniğe neden oldu. İşte tüm detaylar…

SURİYE'DE ISIRILDI URFA'DA TEDAVİYE ALINDI

Suriye'de bir köpek tarafından ısırılan Hasan Halil Faras, kuduz tedavisi için Urfa'ya getirildi. 23 Ağustos 2023 tarihinde vefat eden Faras tüm dünyaya harekete geçirdi. Türkiye'de son yıllarda sık sık görülen kuduz vakaları ABD'de büyük ses getirdi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC),Türkiye'ye alarm niteliğinde bir uyarı yaptı.

kuduz.jpg

YÜKSEK RİSK TAŞIYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yaşanan vakaları göz önünde bulundurularak Türkiye'ye ‘en riskli ülkeler’ listesine aldı. Türkiye'nin riskli ülkeler içerisinde yer alması yabancı vatandaşları da tedirgin ediyor. ABD seyahat yapacak vatandaşları da tek tek uyardı.

kuduz-riski.jpg

RAPORLAR AÇIKLANDI


DSÖ tarafından açıklanan veriler kapsamında dünya nüfusunun %10'u kadar sahipsiz hayvan bulunduğu kayıtlara geçsin. Veriler kapsamında Türkiye'de 8 milyon civarında sahipsiz hayvanın sokaklarda yaşadığı aktarıldı.

kuduz-1.jpg


10 Nisan 2023 tarihinde güncellenen liste ile birlikte risk altında olan ülkelerde tek tek açıklandı. Yayınlanan rapor kapsamında Afganistan, Burundi, Hindistan gibi ülkelerin yer aldığı yüksek riskli ülkeler arasında Türkiye'de yerleşti. Yayınlanan raporda yer alan veriler şu şekildedir:


“CDC, yüksek riskli köpek kuduzunun olduğu ülkelerden köpek ithalatını geçici olarak askıya alma kararını 31 Temmuz 2024'e kadar uzattı. Karar, köpeklerin son 6 ay içinde yüksek riskli bir ülkede bulunması halinde, kuduz riski yüksek olmayan ülkelerden gelen köpekleri de kapsıyor. CDC ayrıca yüksek risk grubunda olmasa bile, bu ülkelerden getirilen köpeklerin kuduza karşı aşılanmasını "şiddetle" tavsiye ediyor. Türkiye'nin olduğu risk listesindeki diğer bazı ülkeler ise şöyle: Afganistan, Burundi, Eritre, Hindistan, Moritanya, Nepal, Filipinler, Güney Afrika, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Zimbabve...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN