ABD Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü paylaştı: Hırsızların en sevdiği otomobiller

ABD Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü paylaştı: Hırsızların en sevdiği otomobiller

ABD Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü'nün yaptığı araştırma ile en çok çalınma ihtimali en yüksek ve en düşük otomobil modelleri listelendi. Çalınma olasılığı en yüksek otomobil modeli Dodge Charger SRT Hellcat olurken çalınma olasılığı en az model ise Tesla Model 3 4WD oldu.

ABD'de kara yolu güvenliği ile ilgili araştırma ve analizler yapan kâr amacı gütmeyen kuruluş Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), çalınma olasılığı en yüksek ve en düşük olan otomobilleri araştırdı. Webtekno'da yer alan habere göre, trafiğe kayıtlı ve kaskolu otomobillerin dahil edildiği araştırmada, 2020-2022 yılları arasındaki hırsızlık ihbarları incelendi. Hangi otomobil için ne kadar çalıntı bildirimi yapıldığını tespit eden araştırmacılar, elde edilen veriyi her otomobil için yapılmış olan trafik kaydı sayısına böldü ve çalınma ihtimali en yüksek ve en düşük otomobil listeleri ortaya çıktı.

Araştırma Amerika için yapılmış olsa da listedeki çoğu model Türkiye'de de bulunuyor.

Çalınma olasılığı en yüksek 10 otomobil:

  1. Dodge Charger SRT Hellcat
  2. Dodge Charger HEMI
  3. Infiniti Q50
  4. Dodge Challenger
  5. Land Rover Range Rover 4WD
  6. Kia Sportage
  7. Land Rover Range Rover Sport 4WD
  8. Kia Sportage 4WD
  9. Honda CR-V 4WD
  10. BMW X6 4WD

dodge.jpg

Çalınma ihtimali en yüksek otomobil Dodge Charger SRT Hellcat oldu. Kaskosu yapılmış 7 bin 826 adet Dodge Charger SRT Hellcat'in 196 tanesi çalındı. 'Kia Challange' olarak bilinen TikTok akımı nedeniyle on binlerce Kia otomobil çalındığı için Kia Sportage 4WD da listeye sekizinci sıradan dahil oldu.

Çalınma olasılığı en düşük 10 otomobil:

  1. Tesla Model 3 4WD
  2. Tesla Model Y 4WD
  3. Volvo XC90 4WD
  4. GMC Acadia 4WD
  5. Tesla Model X 4WD
  6. Volvo XC40 4WD
  7. Tesla Model 3
  8. Chevrolet Trailblazer 4WD
  9. Lexus UX 250 hybrid 4WD
  10. Volvo XC60 4WD
  11. tesla.jpg

Çalınma ihtimali en düşük olan otomobil listesinde Tesla'nın 4 modeli yer aldı. Araştırma verilerine göre 255 bin 929 adet kaskolu Tesla Model 3 4WD için sadece 3 çalıntı ihbarı yapıldı. 372 bin 928 adet Tesla Model Y 4WD için bildirilen çalıntı ihbarı ise 5 olarak kayıtlara geçti. Tesla araçlarının içinin kameralarla doldurulmuş olması hızsızları genel olarak Tesla otomobillerden uzak durmayı tercih etmesini sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN