AB'den Türkiye'ye göç konusunda destek mesajı

AB'den Türkiye'ye göç konusunda destek mesajı

AB, Türkiye'nin mültecilere ev sahipliği yapması ve ev sahibi topluluklarla ilgili desteklemeyi sürdüreceğini duyurdu. AB Komisyonu tarafından hazırlanan raporlara göre, Türkiye ile yakın işbirliği içinde temel ihtiyaçlar, eğitim, sağlık, sosyo-ekonomik destek, belediye altyapısı ve sınır yönetimi gibi alanlarda önemli ilerlemeler kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'yi "ev sahipliği yaptığı mülteciler ve ev sahibi topluluklarla" ilgili desteklemeye devam edeceğini açıkladı. AB Komisyonu tarafından her sene hazırlanan "Birliğin Türkiye'ye, ağırladığı mülteciler ve ev sahibi topluluklarla ilgili verdiği desteğe" ilişkin raporun yedincisi yayımlandı.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK MÜLTECİ TOPLULUĞUNU AĞIRLAYAN ÜLKE

Yapılan açıklamada, Türk yetkililerle yakın işbirliği içinde temel ihtiyaçlar, eğitim, sağlık, sosyo-ekonomik destek, belediye altyapısı ve sınır yönetimi gibi kilit alanlarda önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtildi. Türkiye'nin, "dünyadaki en büyük mülteci topluluğunu ağırlayan ülke olmaya ve onların ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli çabalar göstermeye devam ettiği" vurgulandı.

DESTEK SEFERBER ETME ÇAĞRISI

AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ise açıklamasında, AB'nin Türkiye'deki mülteciler ve ev sahibi toplulukların yanında olmaya devam edeceğini belirtti. Varhelyi, üye ülkelere, 2023 sonrasında da destek seferber etmeyi sürdürmeleri çağrısında bulundu ve konuyla ilgili görüşmelerin hızla sonuçlandırılması temennisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN