Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: Bu fiyatla süt üretimi imkansız

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: Bu fiyatla süt üretimi imkansız

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarını 1 lira artırarak 5 lira 70 kuruş olarak öneride bulunmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Doğru, artışın çok yetersiz olduğunu savunarak, "Bu fiyatla süt üretimi imkânsız" dedi.

Süt Konseyi'nin 4 lira 70 kuruş olan çiğ süt fiyatlarını 1 lira artırarak 5 lira 70 kuruş olarak önermesi üreticilerin tepkisine neden olmasının ardından, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Bloomberg HT yayınında değerlendirmelerde bulundu. Üreticinin açıklanan artışı yetersiz bulduğunu belirten Doğru, ineklerin kesime gitmemesi için için çiğ süt fiyatının en az 7,5 lira olması gerektiğini belirterek, "Bu fiyatla süt üretimi imkânsız" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın her yerinde yem fiyatları arttı. Süt Avrupa'da da 0.53 euro. Yem maliyetlerinden etkilenen üreticinin Türkiye'de yaşayabilmesi için süt fiyatlarının revize edilmesini istemiştik" diyen Doğru, üreticinin yaşayabilmesi için sattığı bir kilo süt ile en az 1.3 kilo yem alabilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu hesapla açıklanan çiğ süt fiyatlarının üreticiyi kurtarmasının mümkün olmadığını belirten Doğru, "Buradan yeni Tarım Bakanı ve Süt Konseyi'ne çağrı yapıyorum. Bu fiyat inekleri kesime gitmekten kurtarmaz. Bu fiyatlarla üretim yapmak imkansız. İnekleri bir kez kaybedersek yeniden süt üretimi zaman alır. Bu nedenle süt fiyatlarını revize edin. Sütçüyü yaşatacak fiyat 7,5 liradır" dedi.

Süt ve süt ürünlerinin enflasyona katkısının yüzde 3 olduğunu da hatırlatan Doğru, bunun çok yaşamsal bir fark yaratmadığını ama üreticinin sorununa çare bulunması gerektiğini yineledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN