AFAD destek ödemesini açıkladı! Hane başına 10 bin TL destek veriyor, o vatandaşlara şartsız verilecek!

AFAD destek ödemesini açıkladı! Hane başına 10 bin TL destek veriyor, o vatandaşlara şartsız verilecek!

Sosyal Devlet kapsamında milyonlarca haneye destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Yapılan destek ödemeleri içerisinde depremzede vatandaşlarda yer alıyor. Oturduğu adresten farklı bir ikametgahta kaydı olan depremzede vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına harekete geçildi. İşte yapılması gereken işlemler...

HANE BAŞINA 10 BİN TL DESTEK VERİLİYOR

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen destek ödemelerine dair Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklama ile birlikte hane başına destek ödemesinde bulunacağını bildiren AFAD, şartları da duyurdu.

Fiili olarak ikametgah adreslerinin esas alınacağı bilgisi verildi. Farklı bir ikametgahta adresleri görünen depremzede vatandaşların ise herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına gelişmeleri aktardı. Afetzedelerin mağdur olmaması için yapılması gerekenler tek tek belirtildi.

AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" tarafından belirtilen 11 ildeki afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında verilen 10 bin liralık nakit destek ödemesine devam edildiğinin altını çizdi.

0x0-evde-bakim-maasi-ne-kadar-oldu-2023-asgari-ucret-zammi-sonrasi-yeni-evde-bakim-parasi-kac-tl-oldu-1672045200937.jpg

DESTEK ÖDEMELERİNDE SON AŞAMA

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen personeller tarafından gerçekleştirilen hasar tespit sonucunda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespiti yapılan hanelere ödemeler yapılıyor. 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik hane başı destek ödemesinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Destek ödemelerinde son aşamaya geldiğini vurgulayan AFAD fiili ikametgah adresinin esas alındığını belirtti. Çeşitli sebepler ile birlikte ikametgah adresinden farklı bir adreste yer alan depremzedelerin mağdur edilmemesi adına çalışmalar başlatıldı.

0x0-emekliye-2522-lira-emeklinin-zam-farki-ne-zaman-verilecek-1562462146203.jpg

AFAD DESTEK AÇIKLAMASI

AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlara fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresinden başka bir adreste bulunmasıyla birlikte bulunduğu ilin il AFAD müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekir. Binası az hasarlı olması durumunda "doğal gaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı" belgelerinin teminatında bulunması gerekir.

Belgelerin teslim edilmesiyle birlikte muhtarlık veya kolluk birimleri aracılığıyla fiilen oturup oturmadığına dair belgenin düzenlenmesi gerekir. Tüm detaylar tamamlandıktan sonra kontroller yapılarak depremzede vatandaşın T.C kimlik numarası üzerinden nakit desteği yatırılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN