AFAD Genel Müdürü 'Geç müdahale yok' dedi gazeteci Ersoy tepki gösterdi: Enkaz bölgesine gittiğimizde kimse yoktu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 'AFAD'ın deprem bölgelerine geç müdahale' ettiği yönündeki tartışmalara ilişkin Habertürk'te katıldığı canlı yayında konuşan AFAD Genel Müdürü Tatar, depremden 5 dakika sonra devlet kurumlarının merkezde olduğunu söyleyerek "Geç kalma söz konusu değil" değil. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ise afet bölgesine gittiklerinde enkaza müdahale edilmediğini belirtip "Orada AFAD merkezi de zarar görmüştü. Müdahale edecek olanlar zaten depremzedeydi" dedi.

Türkiye'yi felakete uyandıran Kahramanmaraş merkezli depremlerin 12. gününde son açıklanan verilere göre 38 bin 44 kişi yaşamını yitirdi. Cumhuriyet tarihindeki en büyük can kaybı olarak tarihe geçen felakette tartışılan konulardan biri AFAD'ın afet bölgelerine geç müdahalesi oldu.

AFAD Genel Müdürü Orhan Tatar, Habertürk'te katıldığı canlı yayında depreme dair son bilgileri verdi. 'Geç müdahale' konusuna da değinen Tatar, "AFAD, geç kaldı eleştirisi incitiyor. Muhakkak eksiklikler olacak. O kadar büyük bir felaketle karşı karşıyayız ki gittikçe bunun boyutlarını daha çok anlıyoruz." dedi.

'GEÇ KALMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Tatar'ın açıklamasına karşılık sunucu Mehmet Akif Ersoy, "Şöyle mi anlamalıyız? Geç kalma ve bir takım eksikliklerimiz var ama eleştirileri sonra konuşalım. Şu anda bu süreci atlatalım gibi mi anlayalım?" ifadelerini kullandı.

Tatar ise geç kalmanın söz konusu olmadığı konusunda direterek "Sonuçta bir afete nasıl müdahale etmesi gerekiyorsa edilmiştir. Bakın saat 4.17'de deprem meydana geldi, 5 dakika içerisinde devletin bütün kurumları burada toplandı. Artık tartışmaktan vazgeçelim, 85 milyon insan bölgeyi nasıl ayağa kaldırırız bunu konuşalım." açıklamasını yaptı.

'AFAD DEPREMZEDEYDİ'

Sunucu Ersoy ise Tatar'a şu şekilde yanıt verdi:

Şunu derseniz bize eğer, biz bu süreci atlatalım ondan sonra eksikliklerimizi konuşalım tartışalım diyorsanız hayhay, başüstüne ama "geç kalmadık, hiçbir şekilde" diyorsanız; enkaza müdahale biz gittiğimizde henüz yapılamıyordu. Yani orada AFAD'ın merkezi de zarar görmüştü. Müdahale edecek olanların zaten depremzede konuşuldu. Biz Hatay'a Kahramanmaraş'a gittiğimizde de çok benzer durumlardan bahsedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir