AFAD ve MGM’den acil kodlu uyarı! Ortalık sele teslim olacak! Sakın evlerden çıkmayın

AFAD ve MGM’den acil kodlu uyarı! Ortalık sele teslim olacak! Sakın evlerden çıkmayın

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan felaketler vatandaşları da derinden etkiledi. Deprem bölgesinde etkili olan sel, dolu ve fırtına endişe uyandırırken AFAD ve MGM o iller için acil kodlu uyarıda bulundu. İşte MGM ve AFAD uyarıları…

AFAD ve MGM 13 il için acil uyarıda bulundu. Vatandaşları doğrudan etkileyen tehlikelere karşı dikkatli olun çağrısında bulunan MGM, yaşanacak afetlerin vatandaşların can ve mal kaybı yaşamasına neden olabileceğini vurguladı. Deprem bölgesinde yaşanan son felaketin ardından vatandaşlar da yeni bir felaket olmaması adına yeni önlemler almaktadır. Yapılan son açıklamalar kapsamında o şehirlerde yaşayanların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. İşte MGM ve AFAD uyarıları…


UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye'nin bazı şehirlerinde şiddetli yağışların görüleceği belirtildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari’de yerel ve aralıklı olarak 21-50 kg/m2 arasında kuvvetli yağış beklentisi olduğu duyuruldu.

saganak-yagis-1.jpg
Yağışların pazar akşam saatlerine kadar süreceği belirtilirken sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumlara neden olabileceğinin altı çizildi. Bölgedeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği aktarılırken bölgede önlem alınması gerektiği de vurgulandı.
yagis-yagmur.jpg

TÜRKİYE SELE TESLİM OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunurken diğer bölgelerde de yağış görüleceğini aktardı. Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı virgüllü Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların görüleceğine bildirildi. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlar yaşanabileceğinin altı çizildi. Tüm vatandaşlarım dikkatli ve tedbirli davranması gerektiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN