AFAD’dan acil uyarı! Amasya, Çorum, Ordu’dan girip Ankara’dan çıkacak! Bu kez El Nino’yu arayacağız…

AFAD’dan acil uyarı! Amasya, Çorum, Ordu’dan girip Ankara’dan çıkacak! Bu kez El Nino’yu arayacağız…

El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından resmen pişmanlık yaşayacağız! Amasya’dan girip Ankara’dan çıkacak… Meteoroloji tüm belediyelere acil uyarı yaptı. Herkes önlemini alsın, kapının önüne bile çıkmamakta fayda var.

Bu yıl son zamanların en sıcak yaz aylarını yaşarken El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları resmen tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Milyonlarca vatandaş sıcak havalardan doğrudan etkilenirken hastaneler bile sıcaktan etkilenen hastalarla doldu taştı. Şimdi ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yeni uyarılar yapıldı. Bu kez Amasya’dan girip Ankara’dan çıkacak. Herkes önlemini alsa iyi olur.

TÜM BELEDİYELER UYARILDI

Sosyal medya hesabından sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunan “Hava Forum” sitesi bu kez de beklenen sağanak yağışlar için uyarı yaptı. Pazar günü için önemli uyarılar yapan sayfa, belediyelerin önlem almasını söyledi. Aksi takdirde sokaklarda sel ve taşkınlar meydana gelebilir.

hava.jpg

Rögar ve mazgal temizliği yapmayan belediyelerin zor anlar yaşayabileceğini aktarırken, kurak bir yazın ardından yerel sağanak yağışların geldiğini duyurdu.

SU BASKINLARI KAPIDA

Oldukça kurak bir yazı geride bırakırken yerel sağanak yağışların kapıda olduğunu söyleyen Hava Forum sayfası, “Dikkat! Tüm belediyeler rögar ve mazgal temizliklerini yapmalı. Kurak bir sürecin ardından yerel sağanak yağmurlar geliyor. Orta Karadeniz ve İç Anadolu bu gece ve pazar gününe dikkat etmeli. Birçok yerde görüyoruz mazgallar tıkalı. Ani yağışta su baskınları yaşanır...” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN