'Afetlerde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Afet Farkındalık Günü' teklifi TBMM'de

'Afetlerde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Afet Farkındalık Günü' teklifi TBMM'de

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne önemli bir kanun teklifi sundu. 6 Şubat ve 17 Ağustos tarihlerinin "Afetlerde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Afet Farkındalık Günü" olarak kabul edilmesini öneren Kaya, bu teklifle afetlerde yaşanan can kayıplarının önüne geçilmesinde eğitim ve farkındalığın kritik rolünü vurguluyor.

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya'nın sunduğu kanun teklifi, Türkiye'nin deprem başta olmak üzere yangın, sel gibi pek çok doğal afetten etkilendiğini ve bu afetler sonucunda yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatıyor.

Teklif, 6 Şubat ve 17 Ağustos tarihlerinin afetlerde hayatını kaybedenleri anma ve bu tür felaketlere karşı toplumun bilinç ve hazırlık düzeyini artırma amacı taşıyor.

OKULLARDA VE MAHALLELERDE EĞİTİM ÖNERİSİ

Teklife göre, her eğitim-öğretim yılının ilk haftasında okullarda deprem başta olmak üzere tüm afetler hakkında çocuklara 10 saatlik dersler verilmesi planlanıyor. Bu eğitimlerle çocukların afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve hazırlıklı olmaları hedefleniyor. Ayrıca, tüm vatandaşları kapsayacak yaygın afet eğitimleri de öneriliyor.

SOSYAL MEDYA ALGORİTMALARINDA İLK KEZ DÜZENLEME

Kanun teklifinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise sosyal medya sitelerinin algoritmalarının, afet farkındalığı ve eğitimi veren içerikleri öne çıkaracak şekilde düzenlenmesi gerektiğinin belirtilmesi. Bu, Türkiye'de bir kanun teklifinde sosyal medya algoritmalarının düzenlenmesi açısından bir ilk.

AFETLERE KARŞI TEDBİR DEVLETİN ASLİ GÖREVİ

Ertuğrul Kaya, afetlerin ölümcül etkilerinin önüne geçilmesinde toplumsal farkındalık ve multidisipliner tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Kaya'ya göre, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının temini, yaşam hakkının ayrılmaz bir parçasıdır ve devletin asli görevi, afetler nedeniyle tek bir canlının bile zarar görmemesi için gerekli tedbirleri almak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN