Siyasilerden '6 Şubat' paylaşımı: Deprem göz göre göre geldi!

Siyasilerden '6 Şubat' paylaşımı: Deprem göz göre göre geldi!

6 Şubat 2023 saat 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümünde siyasi parti liderleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hayatını kaybedenleri andı. CHP lideri Özel, “Bizim acımızın ayrısı gayrısı hiç olmadı. Daima birlikte iyileşmeye çalışacağız.” derken DEVA Partisi lideri Babacan, “Deprem, göz göre göre geldi, göz göre göre canlarımız gitti.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından 6 Şubat depremleriyle ilgili paylaşımda bulundu. Özel, “Bir yıl ki bu, dün gibi. Binlerce annemi, binlerce babamı, binlerce dost, evlat ve arkadaşımı kaybetmiş gibiyim. Bizim acımızın ayrısı gayrısı hiç olmadı. Daima birlikte iyileşmeye çalışacağız. Kaybettiğimiz tüm canlarımıza rahmetle” ifadelerini kullandı.

"O DERİN ÇARESİZLİĞİ UNUTMADIK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Memleketimizi yasa boğan o büyük acıyı ve o derin çaresizliği unutmadık, unutturmayacağız. İnsanımızı duyan, anlayan ve yaşatan şehirleri hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

"DEPREM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir yıl önce yaşanan depremlerin yıl dönümünde bir video paylaşarak hayatını kaybedenleri andı. Babacan, Kahramanmaraş’ta bulunan bir otelin enkazının önünden seslendiği videoda, aynı otelde bir buçuk yıl önce yaptığı konuşmayı hatırlattı.

O gün “Bölgeyle ilgili bir ‘deprem acil eylem planı’nın derhal oluşturulması gerekiyor” diye uyardığını hatırlatan Babacan, konuşmayı yaptığı otelin depremde yıkılacağının yetkililerce bilindiğini söyledi. Babacan, "Deprem Göz göre göre geldi" dedi.

Babacan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ÖNLEM ALMASI GEREKENLER SADECE İZLEDİ”

“6 Şubat depremlerinden bir buçuk sene evvel burada, o yıkılan otelde Kahramanmaraş il kongremizi yapmıştık. O yıkılan otelde demiştim ki, ‘Uzmanlar uyarıyor, ‘Doğu Anadolu Fayı’nın Maraş bölümünde 500 yıldır birikmiş bir enerji var’ diyorlar. Bölgeyle ilgili bir ‘deprem acil eylem planı’nın derhal oluşturulması gerekiyor, derhal. Bu işin ‘sonra bakarız’ı yok. Bu işin şakası yok’ demiştim. Deprem geliyor diye diye geldi. Önlem alması gerekenler, şehri depreme dirençli hale getirmesi gerekenler sadece izledi.”

“İLGİLİLER BİLİYORDU BURANIN SAĞLAM OLMADIĞINI”

“6 Şubat sabahı yıkılan otele saatlerce kimse ulaşamadı. Günler sonra arama kurtarma çalışmaları başladı. Kimse canlı kurtarılamadı. Çok kıymetli, sevdiğim bir arkadaşımın gencecik kardeşi de buradaydı, bu oteldeydi. Beytullah’ın cansız bedenine on bir gün sonra ulaşıldı. Beytullah buraya iş için gelmişti. Burada kalmıştı çünkü şehrin merkeziydi ve 4 yıldızlı bir oteldi. Oysa ilgililer biliyordu buranın sağlam olmadığını. Yaptıkları tatbikatta buranın yıkılacağını yazmışlardı.”

“İNSANLAR ELLERİYLE EVLATLARINA ULAŞMAYA ÇALIŞTILAR”

“Hem deprem olacağını hem de bu binanın yıkılacağını biliyorlardı. Ve bu otel yine de açıktı, hizmetteydi. 11 gün boyunca burada, bu yıkılan otelde, çevredeki tüm yıkılan binaların yanında, tüm şehirlerde insanlar, elleriyle evlatlarına ulaşmaya çalıştılar. Elleriyle enkazı kazmaya çalıştılar. Toprakları, taşları, demirleri tırnaklarıyla aşacaklarını sandılar. Deprem, göz göre göre geldi, göz göre göre canlarımız gitti.”

Twitter hesabındaki paylaşımda, Ali Babacan şu ifadeye yer verdi:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN