Afgan, Rus, Suriyeli derken şimdi onlar geliyor! Türkiye’ye yeni akın başlıyor

Afgan, Rus, Suriyeli derken şimdi onlar geliyor! Türkiye’ye yeni akın başlıyor

Türkiye, birçok ülkeye kimlikle giriş imkanı sunarak turizmi canlandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Romanya’ya da aynı hak tanındı ve bu sayede tatilcilerin pasaport ve vize masrafları ortadan kalktı. Yeni düzenleme ile birlikte bu yıl Romanya’dan gelen turist sayısında yüzde 30’luk bir artış bekleniyor.

Romanya vatandaşlarına Türkiye’ye kimlikle giriş hakkı tanınmasının, bu ülkeden gelen turist sayısını önemli ölçüde artıracağı öngörülüyor. Turizm sektörü temsilcileri, geçen yıl 990 bin olan Rumen turist sayısının bu yıl 1,5 milyonu aşmasını bekliyor.

Bu düzenlemenin Romanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında en az yüzde 30’luk bir artışa yol açacağını belirten sektör temsilcileri, pasaport ve vizeye ayrılan bütçenin de tatile ekleneceğini ifade ediyor. Böylece, turistlerin konaklama ve alışveriş gibi harcamaları artacak.

img-6549.jpeg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile yaptığı görüşmede, Romanya vatandaşlarının ulusal kimlik kartları ile Türkiye’ye girebileceğini açıkladı. Bu düzenleme ile Rumenler, her 180 gün içinde azami 90 gün süreyle kimlikleriyle Türkiye’ye giriş yapabilecekler. Nisan 2022’de Polonya vatandaşlarına da benzer bir kolaylık sağlanmış ve Polonyalı turist sayısında büyük bir artış gözlemlenmişti. Polonyalı turist sayısı, vize muafiyetinin ardından 2021’de 600 binden 2022’de 1,2 milyona çıkmıştı. Turizm sektörü, Romanya’dan da benzer bir artış bekliyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yakın ülkelerden gelen turistlerin turizm verilerini olumlu etkilediğini belirterek, “Kimlikle giriş Romanya’dan gelen turist sayısını en az yüzde 30 artırır. Pasaport ve vize giderleri tatile ayrılan bütçeye ekleniyor. Bu tür bir gider olmadığında, bütçe tatilde kullanılıyor. Orta segment otelde kalan turistler, bir üst segment otelde konaklayabiliyor veya alışveriş için daha fazla harcama yapabiliyor. Bu adımlar hem turist yelpazesini genişletiyor hem de gelire katkı sağlıyor,” dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (POYD) Hakan Saatçioğlu, Romanya’nın Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 7. olduğunu belirterek, bu düzenlemenin ardından bölgeye gelen turist sayısının en az yüzde 50 artmasını beklediklerini söyledi. Saatçioğlu, vizesiz girişlerin rezervasyonlara olumlu yansıdığını ve son dakika rezervasyonlarını artıracağını ifade etti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise, Polonya ile yapılan düzenlemenin ardından bu ülkede güçlü bir iletişim çalışması yaptıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını hatırlattı. Kavaloğlu, Romanya’da da benzer bir etki beklediklerini belirterek, “Düzenlemeyle sadece Antalya’ya gelen turist sayısının 500 bini aşmasını hedefliyoruz. Özellikle ana pazarımız olan Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde savaş nedeniyle durağanlık yaşanırken, böyle bir hamle sektör için çok önemli,” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (43)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
43 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN