Afganistan Dernek Başkanı Beylikdüzü Belediyesi'ne aday

Afganistan Dernek Başkanı Beylikdüzü Belediyesi'ne aday

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olduğunu duyurdu. Ancak daha önce Büyük Birlik Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı olduğu ortaya çıkan Sadat'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki "Afganların bağımsız adayı" ifadesi dikkat çekti.

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinden bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı.

'AFGANLARIN BAĞIMSIZ ADAYI'

Türk vatandaşı olan Sadat'ın, Afgan kökenli olması ve bu bağlamda "Afganların bağımsız adayı" olarak tanımlanması dikkat çekti.

screenshot-2.png

Yeniçağ'da yer alan habere göre; sosyal medya platformları üzerinden duyurulan bu adaylık, Afgan toplumunun Türkiye'deki siyasi katılımını yansıtan önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Sadat'ın adaylık paylaşımında vurguladığı Afganların kimlik, banka hesabı gibi temel haklara erişim sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm vaatleri, Afgan kökenli vatandaşların yaşadığı güncel sorunlara dikkat çekti.

gg41yanwgaieemj.jpgEzatullah Sadat

Ayrıca, Sadat'ın 2023 Genel Seçimleri'nde Büyük Birlik Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı olduğunun ortaya çıkması da dikkat çekti. İddialara göre Türk vatandaşı olduktan sonra İzzet Sadat ismini alan ve BBP'den aday olan Sadat'ın, 2023 seçimlerinde İstanbul'un 2. bölgesinden milletvekili adayı olarak gösterildiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN