Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı çaresizliğini anlattı: Gelmelerini bekliyorum

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı çaresizliğini anlattı: Gelmelerini bekliyorum

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesiyle birlikte Kabil'de kaos hakim. Taliban tarafından sık sık tehdit edilen ve suikasta uğrayan ülkenin ilk kadın belediye başkanı Ghafari, kendisini öldüreceklerini söyleyerek "Oturdum ve gelmelerini bekliyorum" dedi.

KARAR | DIŞ HABERLER

Dün ülkenin başkenti Kabil'in de ele geçirilmesiyle, Afganistan Taliban yönetimine girdi. Bunun ardından ülkeden kaçışlar da hızlandı ve havaalanında yoğunluk meydana geldi. Afganistan Cumhurbaşkanı Gani de bu gelişmenin ardından ülkeden kaçtı. Gani kaçarken, 4 araba dolusu parasını da yanına almaya çalıştı ama helikoptere sığmadığı için bir kısmını uçak pistinde bırakmak zorunda kaldı.

Bununla birlikte Taliban sivillere zarar vermeyeceğini açıklasa da Afganistan halkı bu sözlere güvenmeyerek korku içinde bekliyor.

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı Ghafari de yaptığı açıklamada "Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?" dedi.

'NEREYE GİDERİM?'

Afganistan'da 2018 yılında Meydan-ı Vardak vilayetinin en genç ve ilk kadın belediye başkanı olan Zarifa Ghafari, ülkede yönetimi ele geçiren Taliban'ın 'kendisinin peşine düşeceğini' söyledi ve "Oturdum ve gelmelerini bekliyorum. Ben ve ailem için yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?" ifadelerini kullandı.

TALİBAN TARAFINDAN SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORDU

Taliban, sık sık Ghafari'yi tehdit eden açıklamalar yayımlamış ve devamında çok sayıda suikast girişimi gerçekleştirmişti. Tehditlerin artması üzerine Ghafari'ye Kabil'deki Savunma Bakanlığı'nın güvenliği altında yeni bir iş verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN