Ahmet Davutoğlu: Fidan'ın garantörlük modeli doğru atılmış adım

Ahmet Davutoğlu: Fidan'ın garantörlük modeli doğru atılmış adım

İsrail-Filistin savaşında 11. gün geride kalırken bölgede yaşanan saldırılara yönelik tepkiler ve çözüm arayışları sürüyor. Dışişleri Bakanı Fidan'ın iki ülke arasında yaşananların çözümü için garantörlük formülüne değinen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Türkiye’nin de içinde bulunduğu garantörlük modeli fikri doğru yönde atılmış adımdır" ifadelerini kullandı.

Filistinli Hamas güçlerinin 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonucunda İsrail ordusunun sert cevap verdiği Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. İki taraftan da sivillerin ağır kayıplar verdiği saldırıların durdurulmasına yönelik tepki ve çözüm önerileri dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

Uluslararası sivil toplum kuruluşları Gazze'de yaşanan ağır tabloya dikkat çekerken Türkiye de birçok ülke lideriyle temaslarını sürdürüyor.

FİDAN'DAN GARANTÖRLÜK ÖNERİSİ

Son olarak Dışişleri Bakan Hakan Fidan, İsrail ile Filistin arasında yaşanan kriz için garantörlük formülü önerdi.

1kapak-005.jpg

Bazı ülkelerin Filistin adına, bazı ülkelerin de İsrail adına garantör olmasını öneren Fidan, "Buna Türkiye de dahil. İsrail için de başka ülkeler garantör olsunlar. Antlaşmaya varıldıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin" dedi.

DAVUTOĞLU: GARANTÖRLÜK FİKRİ DOĞRU YÖNDE ATILMIŞ ADIM

Bakan Fidan'ın açıklamalarına değinen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, garantörlük önerisinin doğru atılmış adım olarak değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan’ın Gazze’de ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin de içinde bulunduğu garantörlük modeli fikri doğru yönde atılmış adımdır" ifadelerine yer verdi.

1kapak-006.jpg

'ACİL ATEŞKES ÇABALARINA ZEMİN HAZIRLAYABİLİR'

Geçmiş dönemlerdeki deneyimlere dikkat çeken Davutoğlu, "Ocak 2009 savaşı esnasında dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından dile getirilen Türkiye ve AB’nin birlikte Gazze’de Barış misyonu üstlenmesi teklifinden çıkarılacak derslerle geliştirilebilecek bu ve benzeri fikirler acil ateşkes çabalarına zemin hazırlayabilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN