Ahmet Davutoğlu: Türkiye'nin bu masada olmaması kabul edilemez

Ahmet Davutoğlu: Türkiye'nin bu masada olmaması kabul edilemez

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan NATO tepkisi. Davutoğlu, Rusya- Ukrayna krizinin ele alındığı NATO toplantısında Türkiye'nin temsil edilmemesini '''Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz.'' açıklamasıyla tepki gösterdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek tansiyon devam ederken NATO üyesi ülkelerin liderleri olağanüstü toplandı. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun katıldı.

Toplantıda Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz ele alındı.

NATO üyesi Türkiye'nin hemen yanı başında yer alan krizin görüşüldüğü toplantıda Türkiye'nin temsil edilmemesine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çok sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ''Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz.'' dedi. Davutoğlu, paylaşımında şunları söyledi:

''Yanı başımızda savaş çıkartacak kriz var; NATO liderleri bir araya geliyor. Rusya ve Ukrayna’ya komşu olan Türkiye ve Sn. Erdoğan davet bile edilmiyor. Bedelini en çok bizim ödeyeceğimiz krizde masada olmamamız kabul edilemez. Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN