Aile Bakanlığı'nın 3 yeni destek ödemesi sürüyor! Başvuru yapanlara sosyal destek ödemesi verilecek... Şartlar açıklandı!

Aile Bakanlığı'nın  3 yeni destek ödemesi sürüyor! Başvuru yapanlara sosyal destek ödemesi verilecek... Şartlar açıklandı!

Sosyal devlet anlayışı ile birlikte sürekli olarak güncellenen destek ödemelerin yenileri eklenmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Nisan ayında da sosyal yardım programlarının sürdüğü açıklandı. Yapılan açıklama ile birlikte 3 yeni sosyal destek ödemesi duyuruldu. Destek müjdesi ise sabah vakitlerinde açıklandı. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

YENİ DESTEK ÖDEMELERİ AÇIKLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık güncellenen ve gündemde yer alan destek ödemelerine yenileri eklenmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelir sahibi olan vatandaşlara verilen destek ödemeleri seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hız kazandı. Yüksek bir ivmeyle girmeyi hedefleyen destek ödemeleri Nisan ayında da sürüyor.

Başvuru yapan vatandaşlara sağlanacak olan destek ödemelerinin yanı sıra 45 bin TL'den başlayan hibe destekleri de gündemde. Evini yenileyecek, prefabrik ev veya betonarme ev yaptırmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Destek ödemesi ile maliyetlerin büyük bir kısmı ödenecek.

Destek ödemesi kapsamında hem eşya yardımı hem de ev yapım ve onarım yardımı sunuluyor. Hak sahiplerine en az 45 bin TL hibe desteği için bütçe ayrıldı. Başvuru yapan vatandaşlar 3 ayı seçenekte yardım alma şansından faydalanabilecek. Eşya yardımı için ise en düşük ödeme 5 bin TL olarak belirlendi.

15668171079281.jpg

3 AYRI DESTEK ÖDEMESİ AÇIKLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında barınma yardımı paketi yeni ev yaptıracak olan vatandaşlara prefabrik ve betonarme ev yardımı sağlıyor. Bakanlık tarafından sağlanan hibe desteği ile birlikte yapılan yardımlar karşılık ve geri ödemesiz bir şekilde hak sahibine teslim ediliyor.

Başvurudan faydalanabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şartlar açıklandı. Hibe desteğinden yalnızca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek. Başvuru yapan vatandaşların aile içerisinde kişi başına düşen geliri en fazla asgari ücretin 3'te 1'i kadar olmalıdır.

0x0-1605075773790.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan 3 ayrı yardım ile birlikte betonarme ev yardımı, prefabrik ev yardımı veya eşya yardımı olarak değişiklik gösterebilir. Eşya yardımı için verilen destek ödemesi 5 bin lira iken prefabrik ev yardımı için verilen hibe 200 bin TL olarak açıklandı. Betonarme ev için ise en az 45, en fazla 150 bin TL destek ödemesi yapılıyor. Destek ödemelerine başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN