Ailesini depremde yitiren küçük kız stresten konuşamıyor

Ailesini depremde yitiren küçük kız stresten konuşamıyor

Maraş depremlerine Suriye'nin kuzey batısında bulunan Cenderes beldesinde yakalanan 4 yaşındaki kız çocuğu Hedil Muhammed, stres bozukluğuna bağlı olarak konuşamıyor. 2016 yılında Halep'ten göç eden ailesini yaşanan deprem felaketi sonucu kaybeden Hedil, beldede bulunan çadır kentte, 70 yaşındaki babaannesi Hatice Hüseyin'le yaşıyor.

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 depremlerden en fazla etkilenen bölgelerden bir tanesi de Suriye'nin kuzey batısındaki Cinderes beldesi.

Suriye'nin kuzey batısında bulunan belde de yaşayan 4 yaşındaki kız çocuğu Hedil Muhammed, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından göçük altında kalmıştı. Ailesini bu enkazda yitiren Hedil, yaşadığı ağır travma sonrası stres bozukluğuna bağlı olarak konuşamıyor.

HALEP'TEN GÖÇ ETMİŞLERDİ

2016'da Halep'ten Cinderes'e göç eden ailenin küçük kızı Hedil, arama kurtarma çalışmalarının 15. saatinde kurtarılırken, yıkılan evlerinin enkazında kalan babası, annesi ve iki kız kardeşi hayata gözlerini yumdu. Hem öksüz hem yetim kalan Hedil'e hayattaki tek yakını olan babaannesi Hatice Hüseyin kucak açtı. Yaşanan felakette ağır kayıplar veren Hedil'in babaannesi Hatice Hüseyin, kaldığı çadırda bir yandan torunun sağlık durumunun iyileşmesini beklerken diğer taraftan da ölen yakınlarının yasını tutuyor.

Deprem sırasında bileğini kırdığını ifade eden Hüseyin, “Torunum ailesiyle 2 katlı bir evde yaşıyordu. Biz de başka bir binada yaşıyorduk. Deprem sonrası kendime geldiğimde Hedil'in babası oğlum Muhammed'i sordum." dedi.

70 yaşındaki kadın, köylülerin kendisini teskin etmek için oğlunun hayatta olduğunu söylediğini ancak kendisinin buna inanmadığını belirtti.

AİLESİ GÖZLERİNİN ÖNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

Bir süre sonra enkazda oğlunun ve ailesinin cesetlerine ulaştıklarını aktaran Hüseyin, "Hedil kanlar içerisinde canlı duruyordu, çok korkuyordu. Babası, iki kız kardeşi ve annesi gözlerinin önünde öldü." diyerek, "Hedil ne konuşabiliyor ne oynuyor, kendi kendine ağlıyor, ne istediğini söyleyemiyor. Ne düşünüyor bilemiyorum. Bu durum karşısında kahroluyorum." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN