AK Parti listesinden seçilen HÜDA PAR sözcüsü: Milletvekili yemin metni doğru değil

Batman’da AK Parti listesinden milletvekili seçilen HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemininin doğru bir metinden oluşmadığını ancak buna rağmen okuyacağını söyledi: O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Biz parti programımıza da yazdık 'Yemin metni değiştirilmelidir' diye.

Batman’da AK Parti listesinden milletvekili seçilen Hür Deva Partisi (HÜDA PAR) Sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemin metnine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan Ramanlı, kendisine yöneltilen “Yemin metnini okuyacak mısınız?” sorusunu şöyleyanıtladı.

“Yemin metni zaten okunur. Orada bir ayrım yok. Ama şunu sorsanız, ben şöyle yanıt veririm. O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerine her sabahın köründe bir metin okutuldu, nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü… Biz parti programımıza da yazdık 'Yemin metni değiştirilmelidir' diye. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir.

'YAHU ARKADAŞ BUNU BANA DAYATAMAZSIN...'

Ben CHP’li değilim. CHP’nin altı oku üzerine ben neden yemin ediyorum. Diyelim ki AK Parti, Anyasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaştı. O metne 'Herkes AK Parti’nin savunduğu ilkeler üzerine yemin etsin' diye şart koşsa, AK Partili olmayan biri 'Yahu arkadaş sen bunu bana dayatamazsın' dese haklı olmaz mı?” dedi.

CHP’DEN TEPKİ: TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Ramanlı’nın sözlerini Twitter’dan paylaşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ‘tehlike’ ifadesini kullandı. Bülbül, paylaşımında şunları yazdı:

“Tehlikenin farkında mısınız? AKP listesinden milletvekili olan HÜDA-PAR’lı Serkan Ramanlı; ‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; Türk Milleti önünde namusum ve şerefi üzerine yemin ederim’ demeyi yanlış bulduğunu söylüyor. Bu skandal sözleri asla kabul etmiyoruz… Kararı Türk milleti 28 Mayıs’ta sandıkta verecek!”