Soylu'dan CHP ve HDP iddiası: HÜDA PAR’ı diğer tarafa bırakamazdık

Soylu'dan CHP ve HDP iddiası: HÜDA PAR’ı diğer tarafa bırakamazdık

İçişleri Bakanı Soylu, Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve Meclis'e AK Parti listelerinden 4 vekil sokan HÜDA PAR'ı CHP ve HDP ‘yanına çekmesin diye’ AK Parti listelerinden seçime aldıklarını söyledi. Soylu, “Biz HÜDA PAR'ı o tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık?” diye konuştu.

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 49,52 oy aldığı Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 44,88 oy aldığı Cumhurbaşkanlığı yarışında kazanan çıkmayınca seçim ikinci tura kaldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te konuk olduğu programda Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti listelerinden TBMM'ye giren HÜDA PAR'a ilişkin açıklama yapan Soylu, CHP ve HDP'nin HÜDA PAR'a teklif yaptığını iddia ederek, “Biz HÜDA PAR'ı o tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık?” dedi.

Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HÜDA PAR'I O TARAFA BIRAKSAYDIK NE YAPMIŞ OLACAKTIK?"

“HÜDA PAR meselesine farklı bakıldığını, HÜDA PAR meselesinin oyla değerlendirilmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu seçimin kendine ait bir gelecek beka meselesi olduğunu biraz önceden beri tartışıyoruz. HÜDA PAR meselesine böyle bakın. Bir HDP var. PKK'ya endeksli HDP. Bir de HÜDA PAR var. Biz HÜDA PAR'ı bizi destekleyecek noktaya almasak, HÜDA PAR'a kim teklif yaptı? HDP, CHP yaptı mı? Yaptı. Biz HÜDA PAR'ı o tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık? HDP muhafazakar değerlerden uzak, seküler bir yapı. Birtakım dini duyarlılıklardan uzak siyasi parti. O duyarlılıkları ortadan kaldırmaya atılan adımlar.

"HÜDA PAR'IN TERÖRLE İLTİSAKI YOKTUR"

HÜDA PAR'la ilgili şu adım atılmıştır, çok nettir; bir muhafazakar anlayış. HÜDA PAR anti Amerikancıdır. HÜDA PAR'ın terörle iltisakı yoktur. PKK meşruiyetini Millet İttifakı'na dayatmak için sözü toparladılar da toparladılar. Bunu göreceksiniz Tayyip Erdoğan'ın attığı HÜDA PAR adımı Türkiye'nin 20-30 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu'da muhafazakar politika açısından yalnız kalan, kendi kodlarına dönmeye çalışan AK Parti ve Tayyip Erdoğan bu dönemin en büyük akıllarından bir tanesi olduğu. Bu çok güçlü bir sosyolojik adımdır ve büyük bir devlet aklıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN