AK Partili Akbaşoğlu: Cumhurbaşkanımız, Osmanlı tokadını Biden'ın suratına indirdi

AK Partili Emin Akbaşoğlu, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' nitelemesi yapmasına tepki gösterdi. Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasını ise "Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi okkalı bir cevabı vermiş, bir Osmanlı tokadını Biden’ın suratına indirmiştir" sözleriyle savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan mesajında 1915 olayları için 'soykırım' nitelemesi yapmasına tepki gösterdi. 

Akbaşoğlu, 27 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. Yılını hep beraber coşkuyla kutladık. Bunun akabinde, 24 Nisan’da maalesef her yıl ABD tarafından Demokles’in kılıcı gibi milletimizin ve devletimizin, geçmişimizin üzerinde sallandırılmaya çalışan bu şantaj artık ABD tarafından tüketildi. Bir iftira, yalanla ABD Başkanı Joe Biden atalarımızın milletimizin soykırım yaptığını iftira ile iddia etti" dedi. 

'BU ANCAK ZIRVALAMAKTIR'

Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Bütünüyle bunu kendisine iade ediyoruz. Bunu reddediyoruz, bu açıklamayı kınıyoruz. Bu ancak ve ancak zırvalamaktır. Bu konuyla ilgili mutlaka ABD Başkanı’nın soykırımcı olarak görmek istediği kimse varsa tarihine baksın, Kızılderililere, siyahi vatandaşlara baksın."

'OSMANLI TOKADINI BIDEN'IN SURATINA İNDİRDİ'

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla ilgili de konuşarak, "Kendilerinin yüzüne, aynaya baksın, soykırımcıyı görsün. Bu konuyla ilgili sayın Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi okkalı bir cevabı vermiş, bir Osmanlı tokadını Biden’ın suratına indirmiştir" sözlerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN