TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Oktay, İsrail hükümetinin ve Başbakan Netanyahu’nun tutumuna sert ifadelerle tepki gösterdi.
İsrail'in dün akşam başlattığı saldırılarda 91 kişi ölü
Oktay açıklamasında, “İşgalci İsrail hükümetinin soykırımcı Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenlenmesi talimatı vermesi sonrasında başlatılan, ateşkesin açık bir şekilde ihlal edilerek temelinde barış ve diplomasiyi hedef alan saldırıları derhal son bulmalıdır” ifadelerini kullandı.
"SALDIRILAR NETANYAHU HÜKÜMETİNİN ATEŞKESE SAYGISI OLMADIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR"
Geçtiğimiz günlerde İsrail Meclisi’nin aldığı kararları ve sahadaki saldırıları hatırlatan Oktay, “Bu zalimce saldırılar, Netanyahu hükümetinin ateşkese saygısı olmadığını ve gerçek niyeti olan Filistin’i işgal ve soykırıma tabi tutma politikasından vazgeçmediğini ortaya koymaktadır” dedi.
"TOPLUMUN BU TEHLİKELİ GİDİŞATA DUR DEMESİ GEREKMEKTEDİR"
İsrail’in barışa değil çatışmaya yöneldiğini belirten Oktay, “Başta ABD Hükümeti olmak üzere, tüm uluslararası toplumun İsrail üzerindeki baskısını artırarak bölgede sağlanan barış iklimini baltalayan bu tehlikeli gidişata dur demesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
Oktay son olarak, “Her zaman olduğu gibi, Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdürerek bölgede adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışın sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İşgalci İsrail hükümetinin soykırımcı Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenlenmesi talimatı vermesi sonrasında başlatılan, ateşkesin açık bir şekilde ihlal edilerek temelinde barış ve diplomasiyi hedef alan saldırıları derhal son bulmalıdır.
— Fuat Oktay (@fuatoktay) October 29, 2025
Geçtiğimiz…
