AK Partili Yavuz 6'lı masayı hedef aldı

AK Partili Yavuz 6'lı masayı hedef aldı

Ardahan'da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, parlamenter sistem üzerinden 6'lı masayı hedef aldı. Parlamenter sistemin Türkiye'yi krizlerin, kaosların ve kargaşaların ülkesine dönüştürdüğünü kaydeden AK Partili Yavuz, "Nasıl her şey 6'lı masada sorunsa, tıpkı o masadaki görüntü parlamenter sistem görüntüsüdür" dedi.

Ardahan'dan AK Parti İl Başkanlığında "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında partilerle buluşan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden önce parlamenterle işleyen sistemin, Türkiye'yi krizlerin, kaosların ve kargaşaların ülkesine dönüştürdüğünü söyleyerek 6'lı masayı hedef aldı:

"Şu anda parlamenter sistemle yönetilip de az çok kriz, kaos, kargaşa yaşamayan ülke yok. Bizde daha fazlası yaşanıyordu. Nihayet biz milletimizin takdiriyle parlamenter sistemi çok şükür geride bıraktık ve bu sayede de icraatları çok daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Artık devir hız devri. Çok hızlı pozisyon almanız gerekiyor.

NASIL HER ŞEY 6'LI MASADA SORUNSA...

Parlamenter sistem tıpkı 6'lı masada olanlar gibi, ne zaman toplanacağı, kimin nerede oturacağı, nasıl karar alınacağı, kimin takip edileceği, nasıl tekrar bir araya gelineceği gibi... Nasıl her şey 6'lı masada sorunsa, tıpkı o masadaki görüntü parlamenter sistem görüntüsüdür. Zaten o masanın da en büyük amacı yeniden Türkiye'yi başkanlık sisteminden parlamenter sisteminde geri çevirmektir ama hal ortadadır.

Bizim dönemimizde Türkiye’de yapılan en önemli işlerden bir tanesi başkanlık sistemidir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde sayesinde çok hızlı kararlar alınıyor. Çok etkin ve krizler, kaoslar ve kargaşalar geride kaldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN