AK Parti'nin anketinde sürpriz sonuç: Bu kadarını kimse beklemiyordu

AK Parti'nin anketinde sürpriz sonuç: Bu kadarını kimse beklemiyordu

Yerel seçimlere sayılı günler kala anket şirketlerinin çalışmaları büyük bir merakla takip ediliyor. Bu kapsamda yapılan son anketler arasında o anketin Ak Parti sonuçları görenleri şaşırttı. Bu kadar da beklenmiyordu. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

31 Mart günü tüm Türkiye yerel seçimler için sandık başına gidecek. Bu kapsamda tüm siyasiler kendi seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ederken anket şirketleri ise her seçim öncesi olduğu gibi nabız yoklamaya devam ediyor. Yapılan anketlerde ise özellikle büyükşehirlerdeki oy farkı dikkatleri çekerken şimdi de son olarak Ak Parti’nin İstanbul’daki anket sonucu oldukça şaşırttı.

yeni-proje-32.jpg

İSTANBUL’DA SÜRPRİZ SONUÇ

AK Parti'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği son anket çalışması, kentteki siyasi eğilimler hakkında önemli bulgular sunuyor. Üç hafta önce 2 bin 500 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'nin adayı Murat Kurum arasındaki oy farkı dikkat çekici düzeyde.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı anket sonuçlarına göre, Ekrem İmamoğlu yüzde 41.4 oy oranıyla önde giderken, Murat Kurum yüzde 40.2 oranında oy alıyor. Diğer adaylar Meral D. Beştaş yüzde 5.1, Mehmet Altınöz yüzde 4.2 ve Buğra Kavuncu ise yüzde 3.4 oy oranına sahip.

yeni-proje-33.jpg

50 BİN KİŞİLİK YENİ ANKET

AK Parti'nin anket çalışmaları, İstanbul geneline yayılarak 50 bin kişilik yeni bir araştırmaya daha başladı. Bu yeni çalışmanın ilk sonuçlarına göre, Üsküdar ve Sancaktepe ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adaylarının öne çıktığı görülüyor. Ekrem İmamoğlu, bu iki ilçenin yanı sıra, AK Parti için stratejik öneme sahip olan Eyüp, Çekmeköy ve Bahçelievler ilçelerinde de fark oluşturuyor. Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) ise yüzde 4 ve üzerinde oy aldığı belirtiliyor.

Malatya'da ise AK Parti ile CHP arasındaki oy farkının yüzde 2'ye indiği, YRP'nin ise yüzde 17 oy oranına ulaştığı ifade ediliyor. Bu durumun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YRP'ye olan tepkisinin arkasındaki sebeplerden biri olabileceği yorumlarına yer veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN