Akşam lisesi nedir, ne demektir? Kimler akşam lisesine gider? Akşam lisesi ders saatleri

Akşam lisesi nedir, ne demektir? Kimler akşam lisesine gider? Akşam lisesi ders saatleri

Normal öğretim dışında pek çok farklı eğitim sistemi yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de akşam lisesidir. Peki, Akşam lisesi nedir, ne demektir? Akşam lisesi kaçta başlıyor bitiyor? İşte akşam lisesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Normal öğretim öğrencilerinin tasdikname alması ya da okuldan uzaklaştırılması nedeniyle akşam gidilen okula Akşam Lisesi adı verilir. Normal öğretim hayatına devam etmemesi ile ortaya çıkan bu lise türü daha esnek özelliklere sahiptir. Akşam lisesi, normal eğitimle aynı denklikte eğitim vermektedir. Her iki eğitim sisteminde de mezun olan öğrencilerin diplomasında lise mezunu yazmaktadır. Akşam lisesinden mezun olan öğrenciler üniversite hayatına devam edebilmektedir. Akşam lisesini tercih eden öğrencilerin sayısının az olması nedeniyle öğretmenlerle birebir iletişimde kurulabilmektedir. İşte akşam lisesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

AKŞAM LİSESİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Akşam lisesinde eğitim alan öğrenciler normal eğitime göre daha avantajlıdır. Ortaokul mezunu olan herkes akşam lisesine kayıt yaptırabilmektedir. Hem açıköğretime hem de normal öğretime göre daha iyi bir konumda eğitim almaktadır. Akşam lisesinin avantajları şu şekildedir:

Yaş sınırlaması yoktur. Ortaokul mezunu olan herkes burada eğitim alabilmektedir.

Özel ve devlet olmak üzere iki tür akşam lisesi bulunur. Kişiler bu duruma göre tercih yaparak avantajlardan yararlanabilir.

Askerlik tecili için şubeye gidilmesine de gerek yoktur. Akşam liselerinde otomatik tecil uzatma işlemi uygulanmaktadır.

Normal öğretim ile aynı diplomaya sahiptirler.

Akşamları okula gidildiği için kişilere normalden daha fazla vakit kalmaktadır.

Akşam lisesi nedir

AKŞAM LİSESİ KAÇTA BAŞLAR, KAÇTA BİTER?

Akşam lisesi için özel ve devlet olmak üzere başlangıç saatlerde değişiklik gösterir. Akşam lisesi en erken 17.00’da derse başlamaktadır. Ancak özel okullar için bu saat genellikle 18.00 olarak kabul edilir. Okulların kapanış saatleri de devlet ve özel olmak üzere farklılık göstermektedir. Devlet okullarında saat 21.00’da ders biterken özel liselerde daha uzun olabilmektedir.

Bu tür eğitim sistemine ilgi gösteren birçok kişi bulunurken genellikle çalışan kişiler tercih etmektedir. Bu eğitim sisteminde kişiler genellikle sadece sınava katılır. Derslerden geçme puanı ise normal öğretim ile aynıdır.Bazı özel okullarda olduğu gibi akşam liselerinde de kredili sistem yer alabilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN