Akşener'in 'Atatürk'ün Partisi DEM'leniyor' sözlerine Özel'den yanıt: Canı sağ olsun

Akşener'in 'Atatürk'ün Partisi DEM'leniyor' sözlerine Özel'den yanıt: Canı sağ olsun

CHP Lideri Özel, seçimlere az bir süre kala İBB Başkanı İmamoğlu ile yaptığı mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İYİ Parti lideri Akşener'in İzmir'de söylediği "Atatürk'ün Partisi bugün DEM'leniyor" ifadelerini sorması üzerine Özel, "Canı sağ olsun" yanıtını verdi.

Seçimlere sayılı günler kala Sultangazi'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Halk Buluşmasında vatandaşlara seslenerek ilk mitingini yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'de söylediği "Atatürk'ün Partisi bugün DEM'leniyor" ifadelerini sorması üzerine Özel, "Canı sağ olsun" demekle yetindi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun “Özgür bey, dini siyasete alt etmeye çalışan kişinin ta kendisidir” sözlerini değerlendiren Özel, “İşin kötüsü bir tarafta haksızlık yapan ve torpil yapanlar var. Şu caminin imamı Diyanet-Sen üyesi, Diyanet-Sen'in 100 üyesinin 80'i 'Bu ülkede torpil var' diyor. Bu dini anlatan, dini öğretenlerin yüzde 80'i torpilin, yani liyakatsizliğin, adam kayırmanın olduğunu söylüyor" dedi.

Özel, şu şekilde devam etti:

"Biz onlara iman ettikleri, hepimizin inandığı, İslam dininin ayetini hatırlatınca da zorlarına gidiyor. Demek ki nasıl büyük bir çürümüşlüğün içindelerse bizim bunları ifade etmemizden bile rahatsız oluyorlar. Dini siyasete alet etmek, insanların dini duygularını kullanarak bir şey istemektir. Bizim yaptığımız, bu dini yaşayanların, yaşatanların, öğretenlerin ve ibadeti yaptıranların yüzde 80'inin bu liyakatsizlikten, bu torpilcilikten yaka silktiğini hatırlatmaktır. Bu ayıp AK Partiye yeter, MHP'ye yeter ama bahsedilen kişinin adını anmaya bile değmez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN