Akşener’in çağrı yaptığı İmamoğlu ve Yavaş’tan açıklama: Genel başkanımızın iradesinin dışında hareket etmeyeceğiz

Akşener’in çağrı yaptığı İmamoğlu ve Yavaş’tan açıklama: Genel başkanımızın iradesinin dışında hareket etmeyeceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti lideri Akşener'in çağrısının ardından beklenen adaylık açıklamasını yaptı. İmamoğlu ve Yavaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iradesinin dışında hareket etmeyeceklerini bildirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada adaylığın konuşulduğu ilk görüşme sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı konusunda görüş bildirmiş CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmıştı.

Akşener'in açıklamalarının ardından gözler İmamoğlu ve Yavaş'a çevrilmişti. İmamoğlu ve Yavaş'tan beklenen açıklama geldi. İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz." derken ABB Başkanı Yavaş da "CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yok." ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu ve Yavaş birbirlerinin açıklamalarını da mentionladı.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle;

"Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur."

Mansur Yavaş'ın paylaşımı ise şu şekilde;

"Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN