Ali Babacan: Liderlerin üçüncü buluşma 27 Mart’ta

Ali Babacan: Liderlerin üçüncü buluşma 27 Mart’ta

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bazı gazeteler ve haber portallarının temsilcileriyle partisinin 2. kuruluş yıldönümünde bir araya geldi. Açıklamada bulunan Babacan, 6 liderin üçüncü buluşması için bilgi verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili mutabakat metnine imza atan altı muhalefet partisi liderlerinin olacak sanırım kendisinin ev sahipliğinde 27 Mart'ta yeniden bir araya geleceklerini anımsattı. Babacan, "Cumhurbaşkanı, yetkilerini nasıl kullanacak? Ne kadarını parlamentoyla paylaşacak? Nasıl paylaşacak? Seçimlerden sonra oluşacak Meclis ve seçilecek cumhurbaşkanının parlamenter sisteme geçene kadar ülkeyi nasıl yönetecekleri önemli bir konu. Biz ona geçiş sürecinin yol haritası adını veriyoruz. " dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ikinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi.

“Seçimlerden sonra oluşacak Meclis ve seçilecek cumhurbaşkanının parlamenter sisteme geçene kadar ülkeyi nasıl yönetecekleri önemli bir konu. Biz ona geçiş sürecinin yol haritası adını veriyoruz. Cumhurbaşkanı, yetkilerini nasıl kullanacak? Ne kadarını parlamentoyla paylaşacak? Nasıl paylaşacak? Kendisini destekleyen parti ya da partilerin farklı konulardaki tutumunu hangi konularda nasıl dikkate alacak? Bunların çalışılması gerekiyor. Geçiş sürecinin yol haritasının ortak çalışılması gereken bir konu olduğu konusunda mutabakata vardık. Altı imzalı yazılı açıklamada bu mutabakatı yazdık. O çalışmanın başlarındayız. Kendi içimizde ise epey ilerledik.

Olası ittifakın ilke ve değerleriyle ilgili çalışmaya ihtiyacımız var. Eğer altı partinin ortak çalışması bir ittifak vizyonuyla devam ediyorsa, bu işin sonunda ittifak vizyonu hepimizde varsa ki doğal akışı o yönde… O zaman kurulacak ittifakın ilke ve değerlerinin de çalışılması ve üzerinde uzlaşılması gerekiyor.

"ORTAK HEDEF VE İLKE ÇALIŞMASINI ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ"

İttifakın ilke ve değerleri tamam ama bazı temalarda da seçime doğru giderken örneğin dış politika, sosyal politikalar gibi sorularla muhatap olunduğunda altı partinin ortak hedef ve ilke çalışmasını önemli görüyoruz. Her konuda kendi içimizde hazırlıklar yapıyoruz. Ortak iradenin oluşabileceği alanlarda çalışmalarımızı diğer partilerle beraber götürme konusunda olumlu bakışımız var.

İttifak için konuşulması gereken çok konu var. Geçiş sürecinin yol haritası gibi…. İttifakın ilke ve değerler çalışması bunu biraz daha ete kemiğe büründürecek, somut bir şekle getirecek diye düşünüyorum.

"YEDEK İTTİFAK ÇALIŞMAMIZ YOK"

Başka bir ittifak… Böyle bir süreç varken, böyle bir içerisinde biz artık bir aktör olarak yer almışken, altı partinin bu sürecinin doğal akışının sonucunun ittifaka doğru olduğuyla ilgili bir ön kabul de varken başka ittifaklarla ilgili konuları aklımızdan geçirmenin, başkalarıyla bu işleri konuşmanın etik olmayacağını düşünüyoruz. Böyle bir şey varken alternatif süreçler etik olmaz bizim açımızdan. Yedek ittifak çalışmamız yok.

Geçiş sürecinin yol haritası başta olmak üzere altı partinin beraber çalışacağı konuları tespit ettik. Bunun bir süre daha ikili temaslarla gitmesi, gerekirse altılı masa kurulması düşünülebilir. Bu sefer, geçiş sürecinin yol haritasıyla alakalı olarak altılı masada direkt genel başkanlar seviyesinde oturulup son nokta koyulabilir. Çünkü orada kritik siyasi kararla ilgili hususlar var.

Altı genel başkan 27 Mart Pazar günü Ali Babacan’ın ev sahipliğinde buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN