Alkol kullananların dünyası başına yıkıldı! Nisan ayında 1000 TL olacak: Zamlar peş peşe yolda!

Alkol kullananların dünyası başına yıkıldı! Nisan ayında 1000 TL olacak: Zamlar peş peşe yolda!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkollü ürünlere gelen üst üste gelen zamlar sonrasında 70’lik rakı 3 ay sonra bin TL olabileceği tahminlerinde bulundu.

Alkol fiyatlarının zamlanacağı haberleri üzerine alkol tüketenler Tekel Bayilere koştu.

Alkol fiyatlarının belirli aralıklarla zam uygulanmasına tepki gösteren Özgür Aybaş vergilendirmelerin toplum sağlığı düşünülerek yapıldığı kanısında olmadığını ifade etti.

Sosyal medya hesaplarından zamlanan alkollü ürünler fiyat listesini paylaştığı gerekçesiyle ekim ayında 253 bin 300 TL para cezası kesilen Özgür Aybaş, Türkiye'de üretilen Yeni Rakı'nın Avrupa'da 12 eurodan satıldığını burada yeni zamla 450 TL olarak satışa sunulacağını belirti.

Yeni yılla birlikte birçok kalemde yaşanan zamlardan alkol ve tütün ürünleri de nasibini aldı. Bu yıl bazında alkollü  içki ve sigarada ÖTV zammı %22.30 oranında olarak belirlenmişti. ÖTV zammına şirketlerde fiyatlarını arttırınca sigara ve biradan sonra bir içki grubu daha zamlardan etkilendi.

rakı

İÇKİ DAHA DA ZAMLANACAK

"Bir 70'lik rakıda bir kadehi sizin, gerisi vergi." olduğunu söyleyen  Aybaş'a göre durumlar bu şekilde devam ederse 70'lik rakı 3 aya 1000 TL olacağını tahmininde bulundu.

Saat 22.00'den sonrasında market ve tekellerden alkol satımanın cezası 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı de belirten Aybaş, "Yanımdaki meyhanede, restoranda içilebiliyor ama benim vermem suç sayılıyor. Vergisini verdiğimiz bir ürünü neden pazarlamayalım?" açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN