Alkollü içecek alacaklar dikkat! Resmi gazetede yayımlandı, Alkol satışında artık bu kurallar uygulanacak

Alkollü içecek alacaklar dikkat! Resmi gazetede yayımlandı, Alkol satışında artık bu kurallar uygulanacak

Alkollü içecekler için alınan yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı alkollü içki satışına yeni bir kısıtlama getirdi. İşte Resmi Gazete’deki o karar…

Alkollü içecek kullanan kişileri yakından ilgilendiren önemli bir karar yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni karar içerisinde yer alan değişiklikler merak ediliyor. İşte Resmi Gazete’deki o karar…

YETKİ BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ

Yeni yönetmelik kapsamında belirlenen süre içerisinde dağıtım yetki belgesini yenilemeyen yetkililerin belgelerinin geçerlilik tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde başvuru yapması gerekmektedir. Yeni karar doğrultusunda belirlenen dağıtım yetki bedelinin iki katı alınarak tahsil edilmiş olacak. Belirlenen süre dışında yenileme başvurusunda bulunanların da başvuruları kabul edilmeyecek.

alkole-zam.jpg
BÜYÜK VE KÜÇÜK AMBALAJLI İÇKİ SATIŞLARINA YASAK GETİRİLDİ


5 santilitreden küçük ambalaj hacmi bulunan alkollü içecekler ve biri hariç 300 santilitreden büyük alkollü içeceklerin ithalat ve üretiminin durdurulacağı belirtildi. Belirlenen ölçüde yer almayan içki satışlarının piyasaya arz edilmeyeceği vurgulandı. Bununla birlikte bira dışındaki bütün alkollü içeceklerin yalnızca cam malzeme ile piyasada yer alacağı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN