Altın fiyatlarında TCMB dokunuşu! Faiz kararı sonrası bu beklenmiyordu: 3 kurum o seviyeyi işaret etti!

Altın fiyatlarında TCMB dokunuşu! Faiz kararı sonrası bu beklenmiyordu: 3 kurum o seviyeyi işaret etti!

11 ayın sultanı ramazanın gelmesiyle birlikte Türkie Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faiz kararı yapılan açıklama iel birlikte mart ayında sabit tutulurken altın yatırımcılarının gözü dövize çevrildi. FED faiz kararı ile birlikte artış gösteren altın fiyatları 1.200 TL bandını yeniden geçti. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Düşecek mi? İşte tüm detaylar...

FAİZLER AÇIKLANDI, ALTIN DALGALANDI!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların devam ettiği sıralarda ABD tarafından gelen haber ile birlikte yeniden yukarı yönlü harekete geçti. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararı ile birlikte altında yükseliş kaydedildi.

FED faiz kararı olarak 25 baz puan artırıma giderek ons altın ve gram altın fiyatlarında yükseliş sağladı. Yüzde 1'in üzerinde prim yaparak yatırımcıların dikkatini çekerken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınacak olan faiz kararına çevrildi.

Merakla beklenen karar ile birlikte TCMB faiz kararını sabit tutmaktan yana kullandı. Bu durumda ise altın fiyatları ufak ufak yükselişler gösterdi. Gram altın fiyatı ise yeniden 1.200'lü seviyelere yükseldi.

1200x628-gram-atlina-yeni-rekor-geliyor-analistler-acikladi-933-ogimage-1.jpg

GRAM ALTIN YENİDEN YÜKSELİYOR

FED tarafından alınan faiz kararı ile birlikte ons altın fiyatı yükselerek 1.977 dolar bazına çıktı. Ons altının yükselişiyle birlikte 1.229 seviyelerine kadar yükselen gram altın fiyatı faiz kararı ile birlikte 1.211 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Aynı süre zarfında çeyrek altın fiyatı 1.978 TL, Cumhuriyet altını 8 bin 292 TL 22 Kuruş, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.185 TL seviyelerinden işlem görüyor. Paylaşılan faiz kararları üzerine tahminlerde geldi. Goldman Sachs yatırım bankası tarafından yapılan tahminler yatırımcının dikkatini çekti.

1200x627-altin-fiyatlarinda-son-dakika-hareketliligi-20-aralik-cuma-22-ayar-bilezik-grami-gram-ceyrek-tam-altin-fiyati-1576832406184.jpg

GOLDMAN SACHS TAHMİNLERİN GÜNCELLEDİ!

Faiz kararlarının açıklanması ile birlikte yatırımcılar tarafından yakın takibe alınan Goldman Sachs yatırım bankasından açıklamalar geldi. Tüm gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarının nasıl bir yol çizeceğine dair tartışmaların sürdüğü sıralarda gelen altın tahmini dikkat çekti.

Son günlerde yaşanan finansal riskler ile birlikte en güvenli yatırım limanı olarak altın hedef gösterildi. Altın fiyatlarının yükselmesi sonucunda Goldman Sachs tarafından 12 aylık hedef paylaşıldı. Ons altın 1.950 dolar seviyesinden 2.050 dolar seviyesine yükseleceğine dair tahminlerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN