Ameliyatı için tek bir özel istekte bulundu, doktorlar ise kırmadı! Arabesk müzik eşliğinde ameliyat oldu

Ameliyatı için tek bir özel istekte bulundu, doktorlar ise kırmadı! Arabesk müzik eşliğinde ameliyat oldu

Kahramanmaraş’ta bel fıtığı nedeniyle ameliyat olan 62 yaşındaki Mehmet Ergen, sevdiği arabesk şarkılarla operasyon geçirmek istediğini talep etti. Bu talebi üzerine doktorlar, Ergen’in ameliyatını müzikle eşliğinde gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan 62 yaşındaki Mehmet Ergen, bel fıtığı nedeniyle spinal anestezi ile ameliyat masasına yattı. Ancak bu ameliyat, sıradan bir tıbbi işlemden çok daha fazlasıydı. Ergen, beyin cerrahisi uzmanı Op. Dr. Zeki Yılmaz'a özel bir istekle başvurdu. Ergen, uzun yıllardır dinlediği arabesk müziklerin eşliğinde ameliyat olmak istediğini belirtti. İsteğini kırmayan sağlık ekibi, hastayı sevdiği şarkılarla rahatlatmayı tercih etti.

DOKTORLAR HASTALARININ KONFORUNU ÖN PLANDA TUTTU

Özel Sular Akademi Hastanesi’nde yapılan bu operasyonda, Op. Dr. Zeki Yılmaz, spinal anestezi uygulayarak hastayı rahat bir şekilde uyuşturdu. Operasyon sırasında ise arabesk müzik çalındı. Ergen, hem müzik dinleyerek hem de doktoruyla sohbet ederek ameliyat sürecini geçirdi. Zaman zaman şarkılara eşlik eden Ergen, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Müzik eşliğinde yapılan bu ameliyat, hem hastanın hem de sağlık ekibinin moral kaynağı oldu.

rew

UZUN YOL ŞOFÖRE ARABESK MÜZİKLİ AMELİYAT

15 yıldır beyin cerrahisi yapan ve 2 yıldır Özel Sular Akademi Hastanesi’nde görevli olan Op. Dr. Zeki Yılmaz, genellikle bel fıtığı ameliyatlarını spinal anestezi ile gerçekleştirdiğini belirtti. Yılmaz, hastalarına ameliyat sırasında konforlu bir ortam sağlamak adına müzik dinletmenin önemli olduğunu vurguladı. "Genelde bel fıtığı ameliyatları yaparken spinal anestezi ile yapıyorum ve belden uyuşturuyorum. Hastalarımıza ameliyathanemizde konforlu bir ortam sağlamaya özen gösteriyoruz. Çok severim ve müzik dinlerim. Burada da hastaların müzik tercihleri doğrultusunda onların da rahatlamasını istiyoruz. Hastamız uzun yol şoförü olduğu için daha çok arabesk müzik dinliyordu ve biz de bu şekilde uyguladık. Acil şifalar diliyoruz" dedi.

MEHMET ERGEN’İN AMELİYATI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Ameliyat sonrası, Mehmet Ergen kendini oldukça iyi hissettiğini ifade etti. Ergen, "Ameliyattan korkuyordum. Tedavi için çok farklı kişilere gittim. Hocamızı buldum, dün ameliyat oldum şarkı dinleyerek ve söyleyerek. Bugün de ayağa kalktım. Tır kullanırken yolda arabesk dinliyorum. Ameliyat masasında da öyle oldu. Hocamızın ellerine sağlık" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN