Anadolu Ajansı Genel Müdürü: İmamoğlu'na dava açacağız

Anadolu Ajansı Genel Müdürü: İmamoğlu'na dava açacağız

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz, seçim sürecinde ajans üzerinden yürütülen tartışmaları değerlendirdi. Karagöz, İmamoğlu’nun ‘Manipülasyon yapıyorsunuz’ açıklamaları üzerine ajans çalışanlarının görev yaparken sözlü ve fiziksel tacizlere maruz kaldığını iddia etti. Karagöz, bu nedenle İmamoğlu hakkında dava açacaklarını belirtti.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi geçtiğimiz pazar günü vatandaşların sandık başına gitmesiyle gerçekleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yarışı kazanan isim oldu. Seçim sürecine dair birçok olumsuz olay da akıllarda kaldı. En büyük tartışma konusu ise devlet yayın organı olan Anadolu Ajansı'nın (AA), seçim sonuçlarına dair verileri tarafsız bir şekilde paylaşıp paylaşmaması oldu.

'DAVA AÇACAĞIZ'

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, seçim sürecinde ajans üzerinden yürütülen tartışmayı değerlendirdi. Habertürk canlı yayınında AA'nın Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlarını yayımlama sürecine ilişkin açıklamalar yapan Karagöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Manipülasyon yapıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz' sözlerine yönelik dava açacaklarını belirtti.

Karagöz, programda şunları söyledi:

"(Ekrem İmamoğlu sorusu üzerine) Hukuk birimimiz gerekli düzenlemeleri yaptı, kendisine dava açacağız. Bizim en büyük sermayemiz itibarımız ve ona en ufak zarar gelmesin diye elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. 2 bin 500 arkadaşım gece-gündüz çalışarak Anadolu Ajansı'nın itibarlı bir kurum olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Ama buna rağmen bize birisi hala 'Manipülasyon yapıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz' diyorsa bu bizim itibarımıza yönelik bir saldırıdır, tabii ki dava açacağız.

Sayın İmamoğlu'nun açıklamasından sonra, Anadolu Ajansı çalışanları görev yaparken, arkadaşlarımız sonuç tutanaklarının görsellerini toplarken çeşitli sözlü ve fiziki tacizlere maruz kaldılar. Bu yüzden dava açacağız.

14 Mayıs'ta saat başı 'Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor' diyenler, 15 Mayıs'ta mahcubiyet içinde kaldılar ve 28 Mayıs'ta hiçbiri o kürsüye çıkıp herhangi bir açıklama yapmadı. Biz ise 15 Mayıs'ta olduğu gibi 29 Mayıs'ta da buradayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN